451861
451861
451861
451861
451861

Šustar odlučio: 'Dekan Filozofskog treba ići u mirovinu'

  • , 29.09.2016., 12:14
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, kako javljaju mediji, odlučio je da dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić mora u mirovinu.

 
 
 
 
Dekan mora otići - odluka ministarstva (Video: Dnevnik Nove TV)
Dekan mora otići - odluka ministarstva (Video: Dnevnik Nove TV)

"Ministarstvo znanosti očitovalo se na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Previšića i navodi kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojoj bi se Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015./2016., u kojoj on navršava 70 godina života", navodi se u priopćenju Ministarstva obrazovanja.

Ministarstvo je upozorilo na neodvojivost položaja dekana od radnog mjesta nastavnika.

"Uputili smo Sveučilište u Zagrebu da u sklopu sveučilišne autonomije osigura funkcioniranje i nesmetano upravljanje sastavnicom, a posebice redovito održavanje nastave na Filozofskome fakultetu. Zaključno, upućujemo na pridržavanje načela zakonitosti i osnaživanja institucija u sustavu visokog obrazovanja, pri čemu ističemo kako Ministarstvo neće prihvatiti pritiske i donošenje izvaninstitucijskih odluka koje se odnose na rad akademske zajednice, a posebice na održavanje nastavnoga procesa", poručuju iz Ministarstva.

Previšić će u listopadu napuniti 71 godinu, a njegov odlazak traže studenti i dio profesora.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se