Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bitan je škver'

Suspendirani radnici opet pred ulazom u Brodosplit!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak radnika Brodosplita i danas se okupilo pred ulazom u škver. Jučer su potpisali rješenje o razlozima svojih sudjelovanja u prošlotjednim zbivanjima u Brodosplitu, a u škveru je bila i inspekcija.

Ispred ulaza u Brodosplit jutros se okupilo manje od stotinu radnika protiv kojih Uprava tog poduzeća vodi disciplinski postupak zbog sudjelovanja u prošlotjednim dvodnevnim zbivanjima kada su bili obustavili i rad, te ime je zbog toga onemogućen ulazak u brodogradilište na posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar o buri u škveru Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka Slika nije dostupna Sporno više odredbi U Brodosplit stigle Mrsićeve primjedbe na ugovore o radu

Uprava Brodosplita je ranije objavila da je protiv 254 radnika pokrenut disciplinski postupak, ali da se dio njih u međuvremenu pismeno očitovao o prošlotjednim zbivanjima u brodogradilištu i svojim razlozima o sudjelovanju u njima, te su nakon toga vraćeni na posao.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić jutros je po prvi put okupljene prosvjednike ispred ulaza u škver pozvao da i oni potpišu rješenje o razlozima svojih sudjelovanja u prošlotjednim zbivanjima u Brodosplitu.

>> U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju

'Pozvali smo ljude da potpišu taj dokument koji je nevrijedan, ali se tako imaju pravo zaštititi radi vraćanja na posao', rekao je Šegvić novinarima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, s kojim predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak odbija bilo kakve razgovore, jutros je ponovio kako je spreman žrtvovati svoje radno mjesto i raskinuti ugovor o radu ako bi to značilo povratak preostalih nezadovoljnih radnika na posao.

'Ja sam najmanje bitan, bitan je škver, ali vjerujte mi, vrlo brzo ćete snimati pogreb škvera', poručio je Šegvić okupljenim novinarima

Šegvić je zatim s povjerenikom Sindikata metalaca u Brodosplitu Joškom Franićem i skupinom radnika otišao u inspektorat dati iskaz o prošlotjednim zbivanjima u brodogradilištu, a nakon što je jučer inspekcija rada došla u Brodosplit obaviti kontrolu dokumenata o prošlotjednim događanjima u splitskom škveru.

Očekujem da će inspekcija svoj nalaz donijeti 'bez političkih pritisaka i da će taj nalaz biti korektan', rekao je Šegvić. A Franić je kazao kako će u inspektoratu reći da radnici traže dokaze da su se prošlog tjedna u Brodosplitu dogodili neredi i uništavana imovina, za što ih optužuje Uprava poduzeća. 'To nije dokazivo, osim ako nam se ne imputiraju dokazi', rekao je Franić.

Izjavio je kako ima informacija da se u splitskom Gradskom vijeću zagovara sazivanje tematske sjednice tog vijeća o Brodosplitu.

'Bilo bi dobro da se održi jedna takva tematska sjednica', dodao je Franić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene