Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako su došli do njega?

Suspendirani policajac izlazi u javnost: "Tvrdimo da on nije zviždač, već – Pedro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac koji je suspendiran pod optužbom da je odao službenu tajnu dostavljanjem medijima podataka o prekršaju Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, tvrdi da on nije zviždač, već Pedro. O cijelom slučaju javno će progovoriti u petak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Zadarski policajac, suspendiran zbog sumnje da je medijima dostavio informacije i video o prekršaju Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, u petak će održati konferenciju za novinare na kojoj će progovoriti o detaljima svog slučaja. 

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Slika nije dostupna ODLUKA SUDA Otkriveno koju je to službenu zadaću obavljao bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić kad je jurio 111 km/h brže od dopuštenog

Da će suspendirani policajac pred novinare potvrdio nam je njegov odvjetnik Branko Šerić, koji nam je otkrio i glavnu poruku policajca. 

"Bit će to upoznavanje javnosti s njegovim slučajem, suspenzijom i načinom na koji su navodno utvrdili da je upravo on zviždač. A mi tvrdimo da on nije zviždač, već – Pedro", rekao nam je Šerić. 

Policajac će na konferenciji progovoriti i o načinu na koji su u policiji zaključili da je upravo on zviždač. 

Za njegov slučaj zainteresirala se i Lora Vidović, pučka pravobraniteljica, koja je od MUP-a zatražila detaljne podatke, piše Jutarnji list. Zadarski prometni policajac privremeno je udaljen 8. studenog, a osim stegovnog postupka protiv njega je pokrenuta i kaznena istraga zbog sumnje da je odavao službenu tajnu. 

Za provedbu Zakona o zaštiti zviždača zadužen je upravo Ured pučke pravobraniteljice, zbog čega je Vidović zatražila od MUP-a više podataka, a pozvala je i suspendiranog policajca da im se obrati. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene