Obavijesti Video Pretražite Navigacija
manevar s imovinom

Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

Ivan Turudić
Ivan Turudić Foto: Damjan Tadic/Cropix
Turudići su prošle godine kupili čak 160 tisuća kvadrata poljoprivrednog zemljišta kod Virovitice za nešto više od 80 tisuća eura, no prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve su poklonili djeci.

Supruga suca Ivana Turudića, novog glavnog državnog odvjetnika, Tatjana Pavelić-Turudić prošle je godine kupila više od 160.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta u mjestu Novi Gradac kraj Virovitice, a vrlo brzo nakon toga to je zemljište prepisala punoljetnoj djeci. To se dogodilo u studenom prošle godine, kada je DSV raspisao natječaj za novog šefa DORH-a, doznaju Index istrage.

Ništa od te imovine nije vidljivo u imovinskoj kartici suca Turudića. Naime, njegova je supruga dio zemljišta, 80 tisuća kvadrata oranice i put površine 2332 kvadrata, kupila u travnju prošle godine od tvrtke Poljoprivredno dobro za 41.165 eura.

Pročitajte i ovo Istraga u Sisku - 4 FBI i Europol Međunarodna istraga dovela do hrvatskog grada: "Prate što tipkate, promatraju vas preko kamere i koriste vaše računalo za napad na druga"

Dva mjeseca kasnije kupila je i susjednu parcelu od iste tvrtke, odnosno 80 tisuća kvadrata oranice te put od 1234 metara kvadratna za 40.617 eura. 

Kako je vidljivo u izvatku iz zemljišne knjige, te su dvije parcele 2. studenog prošle godine darovane, jedna kćeri, a druga sinu. Natječaj za šefa DORH-a na koji se Turudić javio raspisan je 29. studenog. 

"Točno je da smo kupili i da su parcele poklonjene djeci, ja ću to ubaciti u imovinsku karticu, a rok je kraj veljače ove godine", rekao je u kratkom telefonskom razgovoru Turudić za Index.

Pročitajte i ovo Bjelovar - 3 Energetska neovisnost Otkrili toplu vodu: "Ovaj grad trebao bi biti hrvatski Island"

Potvrdilo je to i Državno sudbeno vijeće koje je nadležno za imovinske kartice sudaca. Međutim, čini se da Turudić nema obvezu prijave te imovine jer je više ne posjeduje, a darovi djeci, odnosno imovina punoljetne djece, ne moraju se prijaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene