Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Glavašu i ostalima ponovno odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima danas ipak nije krenulo ispočetka jer na zakazanu raspravu nije došao drugooptuženi Ivica Krnjak koji je umjesto na sud odlučio otići na rehabilitaciju u Opatiju.

Sudac Željko Horvatović izvijestio je u sudnici zagrebačkog Županijskog suda kako je Krnjakova supruga jutros javila da je Krnjak sinoć otišao na rehabilitaciju u Opatiju, iako je tri dana ranije obitelj telefonski obaviještena o nastavku suđenja.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak mijenja mjeru Sunak odgodio britansku zabranu prodaje benzinskih vozila: "Riskiramo gubitak podrške britanskog naroda" Slika nije dostupna HDSSB: Odgađanje suđenja Glavašu je pritisak HDZ-a

Krnjak je, naime, u rujnu bio na operaciji srca, nakon čega su sudski vještaci utvrdili da je sposoban biti na suđenju. Njegovo nepojavljivanje sudac je stoga ocijenio nepotrebnim i kaznio ga s 3500 kuna, koliko iznose troškovi rasprave. 

>> Suđenje Glavašu moguće sredinom listopada

>> Suđenje Glavašu odgođeno do kraja kolovoza

Suđenje za ratni zločin u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' danas je formalno trebalo krenuti iz početka jer je od posljednje rasprave prošlo više od tri mjeseca.

Nova rasprava zakazana je za 4. studenoga, kada bi se Glavaš i suoptuženici trebali ponovno očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene