Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Glavašu moguće sredinom listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima najvjerojatnije se nastavlja sredinom listopada, do kada bi se drugooptuženi Ivica Krnjak trebao oporaviti od operacije srca kojoj je danas podvrgnut.

Po prvim procjenama Krnjaku će za oporavak trebati četiri tjedna, no točan datum nove rasprave na suđenju za slučajeve "garaža" i "selotejp" trebao bi se znati potkraj ovoga tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Željko Horvatović, sudac koji na zagrebačkom Županijskom sudu vodi taj slučaj, kazao je da će od liječnika ovih dana zatražiti mišljenje o duljini Krnjakova oporavka, a onda zakazati ročište, odnosno novi početak suđenja.

Postupak, naime, mora početi iznova jer je 7. rujna istekao dvomjesečni rok u kojemu se nije održala niti jedna rasprava, pa po Zakonu o kaznenom postupku glavna rasprava mora početi iznova.

Glavaš i njegovi suoptuženici stoga će se još jedanput morati očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991.

Nezadovoljni odugovlačenjem postupka Glavaševi odvjetnici najavili su kako će zatražiti da se svi već provedeni dokazi pročitaju i unesu u spis, umjesto da se nanovo ispituju svi saslušani svjedoci. No s tim se prijedlogom moraju složiti i odvjetnici Ivice Krnjaka, Gordane Getoš-Magdić, Dine Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića.

Suđenje prvom hrvatskom političaru optuženu za ratni zločin počelo je 15. studenoga prošle godine. Nakon samo triju rasprava promijenjen je sastav Sudskog vijeća, pa se iz postupovnih razloga već jednom počinjalo ispočetka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene