Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvjed naletio na automobil

Sudar s medvjedom: 'Strovalio se iz šikare, dobro smo prošli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da mnogobrojni znakovi koji u goranskom kraju upozoravaju na divljač na cesti nisu postavljeni slučajno, uvjerio se jučer i jedan Riječanin. Bliski susret medvjeda i njegova automobila prošao je srećom bez najtežih posljedica.

Da će vožnja idiličnim goranskim krajolikom završiti pravim šokom Antun Lolić i njegova supruga nisu ni pomislili. 'Odjedanput sa brda, iz šikara se strovalio taj medvjed', priča Antun. Tragovi toga susreta još su dobro vidljivi na Antunovu automobilu. Kaže, dobro su prošli. 'Prednjim krajem sam ga okrznuo, da sam udario direktno bilo bi... posljedice bi bile vjerojatno veće', smatra Antun.

Pročitajte i ovo Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto Screenshot Djelić sekunde VIDEO Skijaš snimio zastrašujući trenutak: Zamalo sam naletio na njega

Ošamućena životinja u jednome se trenutku okrenula i udarila točno u vrata suvozača. Antunova supruga od tog je susreta još u šoku. 'Vrata je totalno ubio unutra. To da staklo nije puklo, to je zbilja valjda sreća', priča on. Sreće je imao i mladi medo. Kako ga ni lovci nisu uspjeli pronaći pretpostavlja se da je jednostavno pobjegao s mjesta nesreće.

Vozite li gorskim krajevima susret s medvjedom zapravo vas i ne bi trebao čuditi. Ove ih je godine, kažu, posebno mnogo i mogu se naći na neuobičajenim mjestima poput ovoga. Lokalno stanovništvo na takve je susrete već odavno naviklo. 'Mladi medvjedi u ovo doba, proljeće i ljeto, znaju biti radoznali i približavati se ljudima i naselju stoga naravno treba malo opreza', upozorava Marinko Jakovljević iz TZ-a Fužine.

Opreza svakako, ali i malo vozačke solidarnosti ne bi bilo na odmet. Naime čak dva vozača koja su vozila iza Antuna i njegove supruge nisu se ni zaustavila a kamoli pitala treba li im pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene