Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravični prizori

U domu za starije lift prikliještio staricu, na mjestu je preminula: "Postoji više verzija priče, moguće da je u trenutku nesreće imala pratnju"

Tragedija u staračkom domu - 2
Tragedija u staračkom domu - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tragedija u staračkom domu - 2 Tragedija u staračkom domu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u staračkom domu - 1 Tragedija u staračkom domu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u staračkom domu - 3 Tragedija u staračkom domu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u staračkom domu - 4 Tragedija u staračkom domu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tragedija u staračkom domu - 5 Galerija 1/5 >>
Užas u Osijeku - u privatnom Domu za starije dizalo je prikliještilo staricu i na mjestu je usmrtilo. Detalje toga slučaja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

U privatnom Domu za starije u Osijeku 75-godišnju korisnicu prikliještilo je dizalo, na mjestu je preminula. Što se točno dogodilo, treba utvrditi istraga, ali prizor koji su zatekle službe hitne pomoći i vatrogasne ekipe sve je zaprepastio. Oslobađanje ostataka tijela nesretne žene trajalo je satima.

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je bila riječ o teretnom dizalu.

Detalje toga slučaja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

"Izvidi su još u tijeku. Da, čula sam se s vlasnikom Doma, kaže kako ne može izlaziti s previše detalja dok izvidi ne završe, ali rekao mi je da štićenica nije bila samostalno pokretna, da je bila polupokretna te kako je nakon što se tragedija već dogodila, prva u pomoć priskočila djelatnica Doma koja je bila u sobi do lifta, no bilo je prekasno.

Postoji i druga verzija priče da je štićenica u trenutku tragedije imala pratnju. Što je istina, doznat ćemo nakon izvida, prije toga više detalja ne želi otkriti ni Općinsko državno odvjetništvo. U svakom slučaju, šokantna priča koja izaziva i dodatnu brigu svima koji svoje ostavljaju u domovima. Prisjetimo se, svjedočili smo i tragičnim posljedicama neuređenog sustava od požara u Domu do eksplozivne naprave, gdje je bilo i smrtno stradalih korisnika", rekla je reporterka Matea Drmić. 

  Pročitajte i ovo Napad u centru za beskućnike u Varaždinu - 3 Privedena je FOTO "Izvan sebe smo, kitili smo bor, a onda ih je izbola": Otkrivena pozadina napada u kojem su ranjeni socijalna radnica i dvoje korisnika

Tragediju je komentirao i resorni ministar Marin Piletić. Postavlja se pitanje hoće li oni nešto poduzimati u okviru svojih ovlasti.

"Ovaj Dom imao je prije godinu dana propust kao što smo i čuli, rekao je i sam ministar, a kako nam kažu iz ministarstva, ti se propusti nisu ticali dizala, nego su bili vezani za osoblje. Dodaju kako će i sada poslati svoju inspekciju, koja će utvrđivati kakva je skrb o korisnicima. Na teren će izići i inspektorat kako bi ustanovio je li teretno dizalo bilo ispravno ili ne te postoji li sumnja u kazneno djelo", rekla je reporterka. 

Čekaju se rezultati istrage i obdukcije. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene