Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

Strašan slučaj učeničkog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašan slučaj učeničkog nasilja u karlovačkoj srednjoj školi šokirao je grad. Trojica nasilnika seksualno su zlostavljala svog školskog kolegu, ali je na svu sreću dječak uspio pobjeći neozlijeđen.Zanimljivo je da Ministarstvo obrazovanja uopće ne vodi statistiku o tom ozbiljnom problemu nasilništva među učenicima.

Koliko je nasilje uzelo maha potvrđuje zadnji - šokantni karlovački slučaj. Šokiran je i ravnatelj škole kojem je sve ispričao napadnuti učenik. 'Jednostavno su ga prislonili na stol, dvojica su ga pridržavala, a treći je nastojao staviti nogu od stolice u stražnjicu učenika', ukaže ravnatelj karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole Robert Erdeljac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama

Zlostavljani učenik ispričao je kako se u posljednji trenutak ipak uspio othrvati nasilnicima te mu nisu uspjeli nanijeti fizičke ozljede. Već sljedeći dan vratio se na nastavu.

Ravnatelj je o svemu obavijestio policiju. A onda se klupko nasilništva razotkrilo. Trojac je maltretirao i druge učenike. Cijela škola je zgrožena i složna u osudi nasilnih kolega. 'Nitko nije zaslužio da jedni prema drugima da budemo takvi, da jedni druge vrijeđamo ponižavamo nema smisla', rekao je 15-godišnji učenik.

'Mislim da to nije uredu i da bi ih se štrebalo izbaciti iz škole', rekao je 17-godišnji učenik. Zlostavljači su zasad isključeni iz škole samo dok traje policijska istraga. 'Mi smo već započeli sa izvidima nakon kojih ćemo utvrditi o čemu se tu točno radi, odnosno da li postoje elementi prekršaja ili kaznenog djel, rekla je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

UNICEF-ovo istraživanje pokazalo je da je svaki deseti osnovnoškolac izložen zlostavljanju. Ured pravobraniteljice prošle je godine imao 60 prijava. 

'Sustavno se ne čini dovoljno. Pojedine škole provode neke programe, ali to nije u svim školama slučaj', rekla je pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Ministarstvo obrazovanja uopće ne vodi statistiku o nasilju među učenicima. 'To se ne smije događati jer zapravo resor zadužen za obrazovanje mora pratiti i pojavnost i oblike i načine', dodala je Jelavić. U školama koje imaju programe manje je nasilja, ali takvih je škola premalo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene