Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

HAK na meti hakera

Objavljena važna informacija za sve polaznike autoškola

Stranice Hrvatskog autokluba i dalje su na meti hakerskog napada. Zbog toga vozači na stranici ne mogu dobiti informacije o stanju na cestama.

Očekuju se povećane gužve ususret produženom vikendu, a iz HAK-a javljaju kako ubrzano rade na rješavanju tehničkih problema. Do tada će informacije objavljivati na svojim Facebook stranicama, u reviji Hrvatskog auto-kluba i na mrežnom portalu Revija HAK. Tehnička pomoć na cesti pruža se putem poziva na broj 1987.

"Informacije o stanju u cestovnom prometu, kao i jučer, i danas se nastavljaju pružati javljanjima izvjestitelja Hrvatskog autokluba u Drugi program Hrvatskog radija, te od danas i na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća", izvijestili su iz HAK-a.

Pročitajte i ovo Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a Nedostupni tisućama korisnika Iz HAK-a otkrili kada bi sustav nakon hakiranja mogao proraditi: "Riječ je o ozbiljnom napadu"

Što se tiče vozačkih ispita i ispita iz prve pomoći, provode se prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće, ili su odgođeni.

"U međuvremenu intenzivno radimo na ponovnom uspostavljanju svih sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima i članovima. Hrvatski autoklub jučer je podnio prijavu policiji zbog hakerskog napada te naši stručnjaci i policija provode istragu kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo", izvijestili su.

Još nisu poznati razmjeri pretrpljene štete. Reaktivacija sustava potrajat će još neko vrijeme.

Pročitajte i ovo Haker za računalima Nedostupni korisnicima Hakeri napali servere Hrvatskog autokluba! "Radimo na suzbijanju napada, sve ćemo prijaviti policiji"

Vozači opušteni: "Ne informiram se uopće, idem pa gdje me put nanese"

Na naplatnim postajama već se stvaraju gužve, a ekipa Dnevnika pitala je vozače kako komentiraju situaciju. Većini to ne predstavlja problem. "Idem na godišnji odmor, boli me briga, sve mi je pet", rekla je Sonja.

Vozači su otkrili i kako se informiraju. Neki preko radija, dok su drugi bili misteriozniji..."Jednostavno, imamo i druge instrumente", rekao je jedan vozač.

Sve Jan kroz smjeh je pak poručio: "Ne informiram se uopće, idem pa gdje me put nanese."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene