Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP ili Možemo!

Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

Aktualno Galerija Blokovi na ljevici - 5 Blokovi na ljevici - 5 Foto: DNEVNIK.hr Blokovi na ljevici - 4 Blokovi na ljevici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Blokovi na ljevici - 3 Blokovi na ljevici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Blokovi na ljevici - 2 Blokovi na ljevici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Blokovi na ljevici - 1 Galerija 1/7 >>
Što su izbori, europski i parlamentarni, bliži, to su stranačka preslagivanja neizvjesnija, a pravi ljubavni trokut procvao je između Dalije Orešković te SDP-a i Možemo!

O resoru ministra Malenice, standardnu, svemu što se kao tema pojavi u političkom prostoru, među najglasnijim i najaktivnijim zastupnicima je Dalija Orešković za koju se trenutačno bore dvije najveće stranke na ljevici, SDP i Možemo.

Na čiju listu ona želi i tko bi na ljevici mogao dobiti košaricu popratila je novinarka Petra Buljan. Političku sapunicu prati Petra Buljan.

Nakon prosvjeda koji ih je napunio gorivom, novi ljubavni trokut na ljevici. Glavni akteri: SDP i Možemo. A oboje su zainteresirani za Daliju Orešković.

"Nisam se odlučila, smatram da je to zajednička odluka, smatram da trebamo vidjeti kako možemo stvarno maksimizirati naš zajednički učinak", rekla je Orešković za Dnevnik Nove TV.

Dok Možemo uvjerava da su svi razgovori tek neformalni...

"Radilo se o razgovoru koji je potpuno normalan, mi zapravo imamo vrlo često takve razgovore, razgovaramo o različlitim opcijama i ne bi od toga radila velikog slona", rekla je Sandra Benčić.

SDP ne skriva da bi im dobro došla na listi.

"Dalija Orešković se svojim radom i djelovanjem pokazala kao osoba s integritetom, osoba koja je znala adresirati probleme kad god je to bilo potrebno", zauzeo je stav Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Ilustracija kradu mjesto kritičnim pacijentima Ovo su biseri s Hitne: "Pa onda dođe i kaže da ga boli duša jer ga je žena ostavila"

Velike koalicije neće biti, a pitanje je i što će biti s blokovima. Jer među 11 stranaka koje su prosvjed organizirale, sukoba je koliko hoćete!

"Bilo koji ekstrem, da li je ljevica ili desnica, mislim da ne možemo iz političkog centra naći zajednički jezik", rekao je Dario Zurovec iz Fokusa pa potvrdio da bi na ljevici to bila Radnička fronta.

"Ne želimo ni mi s njima, ali ovo je jedan kompromis u kojem želimo izbjeći rasipanje glasova", rekla je pak Katarina Peović iz Radničke fronte.

Socijaldemokrati su se već ranije dogovorili s HSS-om, Grbin je rekao kako razgovaraju s "kolegom Beljakom", ali da je "odluka njihova s obzirom da su sklopili koaliciju hoće li se ti razgovori formalizirati u nešto drugo.

"Nema tu izdaje, mi nismo trgovci. Ako to neki ljudi ne mogu prepoznati, ako ne znaju što znači iskustvo, politika, bave se pogrešnim poslom", komentirao je pak Nikša Vukas mogućnost da HSS izađe iz koalicije s SDP-om.

U igri je i Puljkova stranka Centar. S kojima se ranije razišla Dalija Orešković.

"To znači da je veliki problem za sve ako je jedna od mojih poruka da antikoprupcijska politika počiva na boljoj zaštiti zviždača...", odgovorila je na pitanje može li biti na istoj listi kao i Centar te dodala da će zaštita zviždača "sigurno biti jedan od faktora".

Ivica Puljak pak je rekao kako su Centru "prihvatljivi svi oni koji imaju jasan cilj, a to je zamijeniti HDZ nečim puno puno boljim".

No Puljak nije prihvatljiv splitskom ogranku SDP-a, pa je pitanje kome će se na Ibleru prikloniti.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica za Novu TV - 2 Tko je nadležan? Ministar Malenica za Dnevnik Nove TV o pretresu u Ministarstvu kulture: "To je stav Vlade"

Pročitajte i ovo Mihajlo Podoljak za Novu TV - 5 MIHAILO PODOLJAK Savjetnik Zelenskog ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Kad dobijete odgovore na ta pitanja, bit će vam mnogo jasnije kad će se završiti rat"

U računici je i Anka Mrak Taritaš, predjednica GLAS-a, koja razgovara sa SDP-om.

"Trebamo vidjeti što je zajedničko u nazivniku, pa mi se ne ženimo! Ne sklapamo mi saveze za cijeli život i sad ćemo to uklesati u kamen!

A Bojan Glavašević, koji je nekada bio član SDP-a, a sada je u klubu zastupnika platforme Možemo već je ranije rekao da želi na europske izbore.

"Kolega Glavašević je netko s kim smo mi lijepo osurađivali u saboru i ne vidim, dapače siguran sam, da to neće biti ni pregovori, to će biti dogovor", kometirao ga je Grbin.

Iznenađenje ne bi bilo ni da u parlament, europski ili hrvatski, ode upravo s liste SDP-a.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene