446065
446065
446065
446065
446065

'Oni sa strane stoje i viču taxi, maxi, Uber, tuc-buc, agencije'

  • , 10.08.2016., 07:25
  • Autor:
  • komentara

Dobar dio splitskih taksista u utorak je prosvjedno obustavio vožnju na dva sata.

 
 
 
 
Splitski taksisti protiv ilegalaca (Video: Dnevnik Nove TV)
Splitski taksisti protiv ilegalaca (Video: Dnevnik Nove TV)

Od 12 do 14 sati upozoravali su da ih nelojalna konkurencija posve uništava. Tvrde kako im kruh uzimaju aplikacija Uber i nelegalni vozači, koji voze bez plaćanja ikakvog poreza. Ističu i kako su svoje cijene smanjili.
 

Parkirane kolone taksista usred ljeta nisu uobičajen prizor, ali u utorak su turisti uzalud pokušavali dobiti prijevoz na splitskoj Rivi. U utorak od podneva do 14 sati, taksisti su prosvjedovali. "Jednostavno, svak tko ima vozačku dozvolu, tko god ima auto misli da može biti taksist. Događa se da se povećao prijevoz jedan prema pet puta u korist nelegalnih. Oni sa strane stoju viču taxi, maxi, Uber, tuc buc, agencije...

"Kupe tamo na katamaranu putnike, a mi ovdje čekamo. Postali su tako agresivni, čupaju stranke za ruke", žale se splitski taksisti.

Državne službe su te koje odlučuju posluje li aplikacija Uber, preko koje stranci masovno naručuju vožnje, po zakonu. "Svi usmeno govore da je to ilegalno, ali pisani trag ne postoji", ističe u nastavku jedan od nezadovoljnih prijevoznika.

Sustav Ubera je otprilike takav da se preko te aplikacije naruči vožnja, a Uber nudi suradnju širokom krugu vozača. S druge strane, za taksi dozvolu treba se dobrano namučiti i sve poreze platiti. "Moramo imati polog u blagajni, fiskalnu kasu. Neka ti ne štima kuna, eto kazne od 10 ili 15 tisuća kuna, a oni ništa", dodaje taj taksist. 

Obraćali su se i gradu i svim nadležnim službama. Nadaju se da će netko poraditi na zaustavljanju ilegalnih prijevoznika.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se