Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kemoterapija ide dalje, ali...

'Strah me što smo počeli računati jesu li djeca profitabilna ili ne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tjednu za nama hrvatsku javnost potresla je priča s dječje onkologije u Rijeci, kada se proširila vijest da od sutra neće biti kemoterapije. Financijski problem je riješen, rekao je u petak ravnatelj bolnice. Ipak smo se željeli uvjeriti hoće li sve ići po planu.

Lijekova ima, novac je osiguran i većina malih pacijenata koji su pušteni na vikend kućama sutra redovito nastavlja sa svojom terapijom. Pričao sam telefonski i s nekoliko roditelja jer pacijenti riječke dječje bolnice dolaze i iz Istre i Like i roditelji su danas puno mirniji.

Pročitajte i ovo Lijek za patuljastu djecu - 3 Nakon priče u Dnevniku Nove TV Djeca izrazito niskog rasta napokon dobila lijek: ''Sreća je velika nakon toliko borbe'' Dijete - 3 Upornost protiv troma sustava Dnevnik Nove TV otkriva: Izmijenjena su pravila za doziranje lijeka po koji je malena Lava morala u Ameriku

"Razum je ipak pobijedio kako sam se ja i nadao i ne samo djeca na hematoonkologiji nego sva djeca na Klinici za pedijatriju će sutra imati terapiju i normalno će se nastaviti njihovo liječenje. Međutim, mene kao roditelja prvenstveno a onda i kao liječnika kao nekog tko brine o zdravstvenoj zaštiti djece u ovom kraju izuzetno je strah da smo počeli računati da li su djeca profitabilna ili djeca nisu profitabilna a to je činjenica na kojoj se svi mi moramo sada zapitati", rekao nam je prof. dr. sc. Igor Prpić, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Razgovarali smo s ravnateljem splitske bolnice koji je rekao da također imaju problema s novcem za nabavku onkoloških lijekova no, da su bolesnici sigurni i liječenje nije upitno. Slična je situacija u Zagrebu na Rebru i u Klaićevoj. Problem je kažu liječnici što su onkološki lijekovi jako skupi a nažalost, bolesnika je sve više pa se često probijaju proračuni pojedinih klinika. No, nema straha da će doći do nestašice ili prekida liječenja jer se novac ipak uvijek na kraju pronađe štedeći na nekim drugim mjestima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene