Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u Karlovcu

Stotinjak volontera čistilo obalu i dno Kupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak volontera čistilo je danas obale rijeke Kupe kroz Karlovac, a članovi Kluba podvodnih aktivnosti Korana očistili su i dno riječnog korita.

Sakupljeno je smeća za puna dva velika kontejnera, a osim raznih sanitarija i drugog smeća ronioci su na dnu Kupe našli i tromblonsko oružje, doznaje se od predsjednika ekološke udruge Eko-pana Denisa Frančiškovića. Ta je udruga, zajedno s Karlovačkom pivovarom, organizator današnje akcije čišćenja Kupe.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Biljana Željeznjak - 3 VELIKO NEVRIJEME Obala je potopljena, a kakvo je stanje kod Karlovca? "Doći će ponovno do porasta vodostaja"

>> 'Ne postoji nijedan grad u RH, nijedna plaža, nijedan pusti otok gdje nećete naići na otpad'

Predsjednik Uprave pivovare, Alexander Gerschbacher, koji je sudjelovao u čišćenju, kazao je novinarima da je to druga po redu akcija pod nazivom "Dan volontiranja", u kojoj su se djelatnici Karlovačke pivovare pridružili građanima, jer im je stalo da njihov grad, kao vrlo lijepo mjesto za život, bude čist i uredan.

Predsjednik Eko-pana pohvalio je Karlovačku pivovaru zbog toga jer, kazao je, postaje primjer ostalim gospodarskim subjektima kako se volontiranjem i kroz sufinanciranje raznih projekata može puno učiniti za zajednicu u kojoj rade.

Najavio je da će u suradnji s Gradom Karlovcem i Hrvatskim vodama etapno urediti šetnice uz Kupu sa stazama pristupačnim i djeci i osobama s invaliditetom. "Namjera nam je da vratimo čamce na Kupu kako je to bilo u našem djetinjstvu, odnosno moramo potaknuti građane na bolji kontakt s prirodom", rekao je Frančišković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene