Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop dužničkom ropstvu

Stotinjak prosvjednika okupilo se pred Saborom, na razgovor ih primio Josip Leko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak prosvjednika iz Udruge franak okupilo se pred Saborom, a predstavnike je na razgovor primio predsjednik Sabora Josip Leko.

Oko 10 sati stotinjak prosvjednika Udruge franak s Trga bana Josipa Jelačića krenuli su na Markov trg. Prosvjednici traže osnivanje istražnog povjerenstva za slučaj 'Franak', zakon o ukidanju valutne klauzule u postojećim kreditima u švicarskim francima te moratorij na ovrhe i deložacije do donošenja zakonske regulative.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

Prosvjednici su, noseći transparente s porukama 'Stop dužničkom ropstvu', uz policijsko osiguranje,  stigli pred Sabor gdje ih je dočekao predsjednik Sabora Josip Leko, te rekao da ne želi razgovarati na ulici već će ih primiti u Saboru. Četiri predstavnika potom su ušla na razgovor.

U Saboru stanka zbog prosvjeda Franka

Prema riječima organizatora, prosvjed je od izuzetne važnosti za zadužene u švicarskim francima, ali i za ostale građane koji su nezadovoljni općim stanjem u državi.

'Ovaj smo prosvjed organizirali da vidimo o čemu to Vlada i banke pregovaraju, a nas su ostavili po strani i mi ništa ne znamo o tim pregovorima. Mi prije svega tražimo da se promijeni Zakon o potrošačkom kreditiranju i da banke postupe po presudi Vrhovnog suda, odnosno da nam vrate preplaćene kamate i umanje glavnicu. Osobno sam svojevremeno digao mali kredit u švicarcima, a banka mi, prema mojim proračunima, mora vratiti preplaćenih 170.000 kuna', rekao je Marijan Petruša, jedan od organizatora skupa iz Udruge franak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene