Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra avioni lete redovito

Štrajk u Croatia Airlinesu je GOTOV!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjuardese Croatia Airlinesa postigle su dogovor s Upravom te se štrajk prekida. Avioni će letjeti redovito, manji poremećaji mogući su jedino na ranojutarnjim domaćim letovima.

Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i uprava Croatia Airlinesa postigli su dogovor o prekidu štrajka stjuardesa zaposlenih u hrvatskoj nacionalnoj aviokompaniji. 'Pristali smo na smanjenje naših plaća devet posto za ovu godinu i devet posto za slijedeću godinu.t To su uštede koje su oni od nas tražili. Odrekli smo se paušala', kazala je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo djelatnice CA: 'Tko ste vi da štrajkate? Ljudi traže hranu po kontejnerima' Slika nije dostupna I dalje bez dogovora Štrajk u Croatia Airlinesu nastavlja se i peti dan

Međutim, zauzvrat dnevnica ostaje puna topli obrok.'Ostaje isti broj dana godišnjeg odmora. Ostalo je pravo korištenja godišnjeg odmora ljeti, odnosno garantirano pravo na godišnji ljeti', kazao je Zlatko Širac, član Uprave Croatia Airlinesa. Ovime je otvoren put normalizaciji reda letenja i prestanku gomilanja dugova tvrtke.

Iz Croatia Airlinesa rekli su da će s obzirom na dogovor, iako je raspored otkazanih i preusmjerenih letova za sutra već napravljen, zračni promet biti većim dijelom normaliziran.

CA: Pronađeno je prihvatljivo rješenje kojim se ne ugrožava predviđeni program restrukturiranja

'Croatia Airlines i SKOZ uspjeli su pronaći prihvatljivo rješenje oko materijalnih i nematerijalnih prava članova kabinskog osoblja, kojim se ne ugrožava predviđeni program restrukturiranja, a nakon što današnji sporazum dobije pravni okvir očekuje se i potpisivanje kolektivnog ugovora', izvijestili su iz Croatia Airlinesa, dodajući kako su sutra manji poremećaji mogući jedino na ranojutarnjim domaćim letovima.

>> Piloti Croatia Airlinesa prekidaju štrajk! Postigli dogovor s Upravom!

Osam dana štrajka kompaniju je stajalo devet i pol milijuna kuna. Stvarni gubici tek se trebaju izračunati. 'To će se znati kroz tjedan - dva', kazao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Ministar Dončić rekao je da smanjivanje radničkih prava i štednja nisu pripreme za prodaju kompanije. Stjuardese, njih 42, koje su otišle na bolovanje neće dobiti otkaz, ali iz uprave su rekli da višak radnika postoji i da će biti i otpuštanja.

Nakon što je jučer postignut dogovor sa sindikatom koji okuplja pilote, SKOZ je bio jedini sindikat koji je danas još bio u štrajku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene