Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stjuardese i dalje u štrajku

Piloti Croatia Airlinesa prekidaju štrajk! Postigli dogovor s Upravom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Između Uprave Croatia Airlinesa i pilota postignut je dogovor. Piloti prekidaju štrajk. Kabinsko osoblje i dalje bez dogovora s Upravom.

Uprava Croatia Airlinesa i Hrvatski sindikat prometnih pilota postigli su danas sporazum prema kojemu taj sindikat prekida štrajk te nastavlja pregovore s poslodavcem oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora, ali zrakoplovi te kompanije će po svemu sudeći i dalje djelomično otežano letjeti jer u štrajku ostaje kabainsko osoblje.

Piloti će čim potpišu taj sporazum prestati sa štrajkom
, što se očekuje svaki trenutak, doznaje se u Croatia Airlinesu.

Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova
nastavlja štrajkati jer je Uprava danas odbila njihov prijedlog kojim su nudili uštede od 3,5 milijuna kuna, doznaje se od predstavnice tog sindikata Ivane Lojo. "Stvari se neće promijeniti jer avioni ne mogu letjeti bez kabinskog osoblja", kazala je Lojo.

Piloti i stjuardese počeli su štrajkati u ponedjeljak u šest sati, radi čega je ta kompanija do danas, zbog najma zamjenskih zrakoplova, pretrpjela štetu od 6,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

>> Croatia Airlines izgubila 6,5 milijuna kuna: Štrajk još traje!

Nakon sedam dana štrajka, gubici Croatia Airlinesa iznosi 6,5 milijuna kuna, a rješenja u smislu dogovora između dvije strane, zasad nema.

'Uprava smatra da to nije dovoljno. Bojim se da na ovaj način Uprava želi zadržati Sindikate u štrajku, kako bi prikrili svoju nesposobnost. Bojimo se da Uprava i vlasnik imaju neke druge planove za ovu tvrtku', zaključila je Lojo. 'Idemo dalje sa štrajkom', poručila je još prije dogovora pilota s Upravom. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene