Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do vikenda prekrasno

Stižu nam prave ljetne temperature!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas nas čeka još jedan sunčan dan, temperatura će rasti do čak 25 stupnjeva.

Sve je više sunca nad našim krajevima, a i uz temperatru većinom oko 20 stupnjeva, uistinu možemo uživati u ugodnom proljetnom vremenu. Kako sada stvari stoje, slično će se zadržati sve do vikenda, kad bi nas ipak malo mogla rashladiti i kiša.

Pročitajte i ovo Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić

A čini se da će nam i trebati, s obzirom da nas od srijede do subote očekuju prave ljetne temperature: u kopnenom području između 25 i 27, a uz more samo malo niže vrijednosti. Da nije riječ o ljetu bit će jasno tek po večernjim i jutarnjim temperaturama koje su ipak primjerenije proljeću.

>> VIDEO Nakon 'ljeta', Švicarska paralizirana snijegom!

Što znači, zgodno je pri ruci imati i dugi rukav. Inače, vrijeme će nam idućih dana krojiti prostrana anticiklona, u polju povišenog tlaka bit će suho i stabilno.

Sunčano će u cijeloj zemlji prevladavati već od jutra. Samo je rijetko u kopnenom području moguća kratkotrajna magla. Ostaje svježe uz uglavnom 8 do 11 stupnjeva, u gorju te u područjima s maglom bit će i malo svježije. Ni na moru rano ujutro neće biti osobito toplo, mjerit će se većinom između 8 i 12 stupnjeva.

Uglavnom sunčano nastavit će se i poslijepodne. Ponegdje u središnjim krajevima još može biti umjerenog jugozapadnog vjetra. U najtoplijem dijelu dana temperatura će porasti barem do 22, a mjestimice i do 25 stupnjeva.

Oko 20 ili malo više očekuje se i u gorskoj Hrvatskoj, a slično će biti i na sjevernom Jadranu. Posvuda sunčano ili većinom sunčano, u gorju jugozapadnjak, a na moru će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U četvrtak i petak još toplije

I u Dalmaciji će prevladavati vedro vrijeme. Uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak najviša dnevna temperatura bit će između 21 i 25 stupnjeva. A koga zanima već sad, temperatura mora je od 15 do 17.

U četvrtak i petak bit će još i toplije nego sutra, u početku i uz dosta sunca, a tek kajem petka očekuje se porast naoblake. Tad bi, prije svega u gorju, a u subotu i drugdje na kontinentu mjestimice moglo biti kiše. U subotu će opet malo osvježiti, no, zadržat će se vrlo toplo.

I na moru će biti sunčano sve do petka kad će se prvo na sjevernom dijelu sve više skupljati novi oblaci. Ponegdje će pasti i malo kiše, koja će duž Jadrana svakako biti rasprostranjnija u subotu. U početku će još puhati sjeverozapadnjak, no ubrzo će okrenuti na jugo koje će zatim i jačati. I na moru će se i idućih dana zadržati vrlo toplo, u četvrtak i petak uz blagi porast, pa u subotu onda ponovno blagi pad temperature. Ali zadržat će se toplo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene