Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj 'zimskom proljeću'

STIŽE SNJEŽNA MEĆAVA: U petak će pasti i do pola metra snijega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo na što se sve u petak morate pripremiti...

Fotografije snijega i sve vezano uz snježne radosti ili probleme šaljite nam na moj.report@novatv.hr uz naznaku 'snijeg'. Nakon visokih temperatura za ovo vrijeme godine, dolaze nam prava zima i snijeg. 

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Pripremite se, stiže zima!

Pred jutro susnježica, a onda i snijeg počet će padati u Gorskom kotaru. Prijepodne snijeg će padati na većini kopnenog dijela. Između šest i osam sati ujutro očekuju se prve pahulje i na zagrebačkom području. Prijepodne na krajnjem istoku Slavonije još može biti kiše.

Zbog olujnog vjetra moguća snježna mećava

Probleme će uz snijeg praviti jak, sredinom dana i olujan sjeverni vjetar pa je u tom slučaju moguća i snježna mećava, doznali smo od dežurnog prognostičara.

Bandić: Polizat ćemo asfalt i pojesti snijeg

Na sjevernom Jadranu i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka, olujna bura, a u poslijepodnevnim satima mogući su orkanski udari od preko 150 kilometara na sat. Na tom dijelu bit će i snijega nošenog burom. U Dalmaciji će puhati jugo.

Popodne prestanak padalina

Do kraja dana snijega će biti u gotovo cijeloj zemlji. Oko 17 sati prestat će padati u zapadnim krajevima, a između 19 i 20 sati i na zagrebačkom području. U Slavoniji će padati i tijekom noći.

Očekuje se da će u većem dijelu unutrašnjosti pasti 10 do 15 centimetara snijega, dok će u Lici i Gorskom kotaru pasti 40, a ponegdje i 50 centimetara snježnog pokrivača.

Očekuje nas i osjetno zahlađenje. Jutro će u petak biti toplije od poslijepodneva, osim u Dalmaciji gdje promjena temperature neće biti toliko osjetna. Temperature će se u unutrašnjosti zemlje kretati od -1 do 4, na sjevernom Jadranu od 2 do 7, a u Dalmaciji između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Upozorenje Meteoalarma

Grmljavionsko nevrijeme u Dalmaciji, jaki udari bure na sjeveru Jadrana i snijeg i led u unutrašnjosti Hrvatske upozorenja su Meteoalarma. ŽUTA BOJA na Meteoalarmu označava: Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

NARANČASTA BOJA: Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene