Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spremni smo'

Bandić: Polizat ćemo asfalt i pojesti snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodno govore da će ga biti od 25 do 30 centimetara, a to je za nas dječja igra, komentirao je gradonačelnik mogući snijeg.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u četvrtak kako je gradska Zimska služba spremna za snijeg, koji bi po najavama trebao pasti idućih dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 400 vozila Održana smotra zagrebačke zimske službe, Bandić: "Spremni smo kao da će napadati metar snijega" Slika nije dostupna Spremni za snijeg Nikad više ekipa zimske službe u niskom startu, Bandić će ih i ove sezone časti odojkom

'Ako bude potrebno pojest ćemo ga, kao i prošle godine odnosno kada ga je bilo više od pola metra. Navodno govore da će ga biti od 25 do 30 centimetara, a to je za nas dječja igra', izjavio je Bandić novinarima, nakon što je u Gradskoj upravi primio fra Bonaventuru Dudu.

Naglasio je kako Zagreb ima najopremljeniju i najbolju Zimsku službu u Europi, čijih je svih 159 ekipa spremno za čišćenje snijega, najavivši da će, bude li potrbe, uključiti i četvrti stupanj pripravnosti.

Evo kako izgleda gradsko parkiralište u 'očišćenom' Zagrebu

'Polizat ćemo zagrebački asfalt i pojesti snijeg ako treba. Govorim figurativno, to govorim tako da se upamti, ali to je doslovno tako kao što to radim. Navikli smo Zagrepčane na visoki standard čišćenja i to ćemo napraviti', poručio je.

Bandić je istaknuo kako će čuvati svaku kunu i lipu predviđenu za Zimsku službu, izrazivši zadovoljstvo što dosad nije puno potrošeno od ukupno predviđenih 50 milijuna kuna.

'Daj Bog da ne bude snijega, da to možemo asfaltiranjem staviti u neke druge stvari', rekao je, pojasnivši da se ti novci namjeravaju uložiti u 'krpanje' rupa te asfaltiranje cesta.

Brine se za 200 ljudi

Gradonačelnik je komentirao i slučaj Imunološkog zavoda rekavši da je grad zainteresiran za njega, ali nhe žele otkrivati detalje. Sve se još priprema. Na pitanje treba li Zavod seliti zamolio je da ih se pusti da vrijeme prođe da daju svoj prijedlog. Iako preuzimanje nije njihov primarni biznis, brinu se za 200 radnika za koje ne žele da ostanu na cesti, rekao je. (I.F./Ma.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene