Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaka kiša u Rijeci

Stiže velika promjena vremena: Moguće bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Nakon dugog toplog ljeta, stiže promjena vremena. U Rijeci već pada kiša, a za vikend su moguće obilne oborine i mjestimice izraženija grmljavinska nevremena u cijeloj Hrvatskoj.

Velika promjena vremena stiže u Hrvatsku. Žuto upozorenje Meteoalarma za danas je na snazi na cijelom Jadranu zbog jakog vjetra, a za riječko područje upozorenje je i zbog obilnije kiše i grmljavinskog nevremena. Promjena vremena već je stigla u Rijeku, poplavljena je ulica Franje Račkog. 

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za petak Foto: Screenshot

Bit će djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a oborine lokalno mogu biti obilnije, prognoza je DHMZ-a za petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspisana tjeralica Policija zbog blamaže dijeli otkaze: Uhitili muškarca zbog ubojstva pa napravili golemi propust

Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za kišu u ostalim krajevima uz lokalno izražene pljuskove i obilnu oborinu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 stupnjeva.

Za vikend obilnije oborine

Za subotu je upaljeno narančasto upozorenje zbog jakog vjetra, obilne kiše i grmljavinskog nevremena

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za subotu Foto: Screenshot

"Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Umjereno do pretežno oblačno i u većem dijelu zemlje osjetno svježije, povremeno s kišom, mjestimice obilnom. Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, ponegdje i tučom, osobito na Jadranu i uz njega, od sredine dana i drugdje.

Pročitajte i ovo Zagreb Besplatan javni prijevoz FOTO Centar Zagreba zatvoren za promet: Provjerite gdje danas ne možete automobilima

"Očekujemo žutu kišu"

"Topli nestabilan afrički zrak pun saharskog pijeska u jugozapadnoj visinskoj struji dolazi nad Balkanski poluotok. Zbog velike koncentracije pustinjskog pijeska očekujemo žutu kišu", navodi meteorolog N1 Bojan Lipovšćak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene