Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisni savjeti

Ljetne temperature počele! Evo na što paziti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam savjete liječnika kada je u pitanje zdravlje u nadolazećim vrućinama, ali i još jedno vrlo važno upozorenje!

Sunce bi ovoga vikenda živu u termometru moglo popeti i na +35. Dok mladi jedva čekaju, stariji negoduju. Nagle promjene vremena teško podnose. "To nije sjajno. Nagle promjene. Meni nije više 25, nego 70.", kaže jedan umirovljenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Kako se zaštititi? Stiglo ljeto, a s njime i razbojnici: Ne padajte na njihove fore!

Najteže je kroničnim bolesnicima. Osobito visokotlakašima.
"Sparina je velika. Dolazi do znojenja. Mučnina. Loše. Baš loše", kaže jedna gospođa. Izgubljenu tekućinu, valja nadoknaditi - prvi je liječnički savjet. "Dosta tekućine, lakša prehrana, koliko mogu pacijenti držati se hlada, kod kuće mogu koristiti klima uređaje, ali ne previše sniziti temperaturu", kaže liječnica Lucija Macokatić iz Doma zdravlja Osijek.

'Prilika čini lopova'

No u ljetnim mjesecima treba biti na oprezu oko još jedne stvari. Naime, policajci će vam reći da prilika čini lopova, a prilika za lopove su napušteni stanovi i kuće za vrijeme godišnjih odmora, kao i novčanici na plažama. Isto tako lako uočljiv nakit. Ljudi su razgolićeni. Imaju pune ruke stvari i ne snađu se, a već su ostali bez zlatnoga lančića. Znamo da staro zlato ima visoku cijenu, a otkupljivače nije briga od kuda je to zlato. Zato opreza nikada dosta.

Sunčano za vikend!

Vedro uz tek mjestimice malu, poslijepodne u unutrašnjosti i umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu slab i umjeren, u najtoplije doba dana ponegdje i jak zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature prave ljetne, od 25 do 30°C.

HAK: magla smanjuje vidljivost

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, posebice na dionicama autoceste A1 između tunela Mala Kapela i Otočca, te između Gospića i tunela Sveti Rok, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog odrona na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke zatvoren je izlazak na čvoru Oštrovica prema Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Ulazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Macelj.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska zatvoren je za teretna vozila zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (D.B.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene