Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se zaštititi?

Stiglo ljeto, a s njime i razbojnici: Ne padajte na njihove fore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme ljetnih mjeseci i sezone godišnjih odmora vrlo su aktivni provalnici i pljačkaši stanova. Posebno su na udaru starije osobe, koje su meta lažnih inkasatora, prodavača, pa i policajaca. Drski provalnici traže i prazne stanove, pa iz policije pozivaju na dodatan oprez. Za vrijeme ljetnih mjeseci i sezone godišnjih odmora vrlo su aktivni provalnici i pljačkaši stanova. Posebno su na udaru starije osobe, koje su meta lažnih inkasatora, prodavača, pa i policajaca. Drski provalnici traže i prazne stanove, pa iz policije pozivaju na dodatan oprez.

Baka Nada Mraović živi sama i svako malo se nagleda pokušaja prevaranata koji joj žele ući u stan. Ili nešto prodaju, moraju nešto reći ili pogledati... 'Rekoh, ne, ne zanima me, jedino ako nudite novce, onda svi promrmljaju nešto i odu. Vjerovat da će vam netko donijeti novce, ma malo morgen, i da vam je dužan, neće donijeti', kaže baka Nada.

Pročitajte i ovo Pljačke u Zagrebu učestale pljačke Zaštitite se: Dobro pripazite na ove stvari ako niste kod kuće za blagdane Slika nije dostupna Iskoristili priliku Nakon uragana haraju razbojnici: 'Sandy je najbolja stvar koja se mogla dogoditi, idem u pljačku'

No upravo na takav trik nasjela je jedna gospođa iz Koprivnice. Ženska osoba predstavila se kao djelatnica banke koja mijenja kune u eure i gospođi poručila neka u plastičnu vrećicu stavi gotovinu, i neka to objesi na dvorišna vrata, nakon nekog vremena ona je otišla u kuću i nakon toga primijetila da vrećice s novcima više nema.

Prevaranti glume inkasatore, prodavače, masere, pa čak i policajce. I HZZO upozorava na prevarante koji u njihovo ime nude razne pretrage i preparate.

Tko opljačka potopljenu kuću bit će kažnjen više nego za 'običnu' pljačku

Zbog toga policija tijekom ljetnih mjeseci i godišnjih odmora poziva na dodatan oprez. 'Nemojte nikome davati osobne podatke, dokumente, svoje podatke o bankovnim računima, osobito nemojte nikome davati bankovne kartice ili novac', upozorava Valter Levak iz PU Koprivničko-križevačke.

Osim starijih ljudi meta provalnika u ljetnim mjesecima su i prazni stanovi. dobar susjed zlata vrijedi, pa ako ste na godišnjem odmoru, recite svom susjedu neka svako toliko obiđe vaš stan.

Broj prijavljenih razbojstava u prvih 6 mjeseci ove godine manji za 31 posto nego u istom razdoblju lani. Svejedno, nikakav razlog za manji oprez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene