Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stevo Culej o sastanku

'Milanović nije imao pojma o tome što se događa u Vukovaru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku je Milanović bio bez trunke bahatosti, nadmenosti, čak je prekidao i smirivao Sabu i Freda.

'Relativno sam zadovoljan sastankom s premijerom Zoranom Milanovićem i vjerujem da će nakon ovih prvih pomaka ipak biti nešto napravljeno. Imam dojam da Milanović nije imao pojma o tome što se događa u Vukovaru, o stanju u ovom gradu, odnosima među ljudima i cijelom tom postupku oko postavljanje ćiriličnih ploča. On do sinoć nije vjerovao što nama znači ime Vukovar, koliko stojimo iza njega '91. i sada i koliko nas Vukovar povezuje. Primjerice, Milanović nije znao da nestali nisu upisani u popis stanovništva, nije imao pojma da je u Vukovaru na jednoj adresi prijavljeno nekoliko desetaka Srba koji žive prijeko, a dolaze ovamo samo na izbore i pokupiti mirovinu ili socijalnu pomoć. Kada sam mu rekao da je u Borovu spomenik Vukašinu Šoškočaninu koji je ubijao naše dečke 2. svibnja 1991. i među njima moga brata, bio je zaprepašten iako sam mu svu dokumentaciju još davno dostavio što znači da mu to nije uručio netko od njegovih suradnika', kaže Stevo Culej, jedan od sudionika vukovarskog sastanka o ćiriličnim pločama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

>> Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira

Dodaje kako je Milanović pažljivo slušao sve što su mu pričali i o mnogočemu su mu to bile prve informacije. Culej tvrdi kako se ne protive ćiriličnim pločama u mjestima sa srpskom većinom, ali u Vukovaru to ne dolazi u obzir.

'Na sastanku je Milanović bio bez trunke bahatosti, nadmenosti, čak je prekidao i smirivao Sabu i Freda. Shvatio je da mi nismo za predaju već samo za pregovore', kaže Culej koji očekuje da će Milanović dobro proučiti materijale koje je dobio u Vukovaru, sa svojim suradnicima nešto učiniti i pozvati na novu rundu razgovora. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene