Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj odmetnute četvorke?

Statutarna komisija SDP-a odlučuje o žalbi četvorice ''otpisanih''

Kriza i dalje trese SDP (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Kriza i dalje trese SDP (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Statutarna komisija SDP-a u utorak će odgovoriti na žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva; Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Glavni odbor stranke u srpnju im je izrekao stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine. To znači da se u tom razdoblju ne bi mogli kandidirati na izborima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "Bio sam u pravu" Grbin: "Idemo na nove izbore. To nije nenormalno u drugim zemljama, samo se u Hrvatskoj čudimo" Peđa Grbin Polagat će račune biračima Grbin: "Domovinski pokret i IDS moraju se izjasniti"

Ako Statutarna komisija amenuje odluku Glavnog odbora, njih četvorica više neće biti članovi Predsjedništva, a ostali bi i bez funkcija u županijskim organizacijama. Hajdaš Dončić mogao bi se pozdraviti i s funkcijom potpredsjednika Sabora.

''Otpisani“ su u žalbi upozorili da je prekršen Statut jer nisu unaprijed obaviješteni da će protiv njih biti pokrenut stegovni postupak, kao i da nisu imali pravo na obranu. Ponovili su da je njihovo pravo, ali i obveza kritizirati smjer SDP-a i rad predsjednika stranke, ako smatraju da nije dobar.

Suspendirani članovi stranke će na sjednici Statutarne komisije iznijeti obranu, a imaju pravo pozvati i podupirućeg člana stranke.

Statutarna komisija može potvrditi ili odbaciti odluke Glavnog odbora.

Dan uoči sjednice, član Statutarne komisije Hrvoje Nekić podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju. Tvrdi da je bio izložen kontinuiranim pritiscima kolega iz stranačkog vodstva koji su od njega tražili da glasa za potvrđivanje suspenzija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene