Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Polagat će račune biračima

Grbin: "Domovinski pokret i IDS moraju se izjasniti"

Peđa Grbin
Peđa Grbin Foto: Goran Sebelic/Cropix
Peđa Grbin je izjavio da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u srijedu u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS. 

Referirajući se na IDS koji se ne vidi u sastavljanju antikorupcijske vlade jer nema suglasja oko niza zakona, Grbin je istaknuo da će IDS morati račune polagati svojim biračima.

"Gospodo iz IDS-a, kada na stol dođe glasanje o tome da razriješimo Turudića s mjesta glavnog državnog odvjetnika, a doći će, ili da maknemo "lex AP" kako ćete glasati? Možete glasati za naš prijedlog, ili ćete se napokon razotkriti i glasati sa HDZ-om", kazao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani"

Ustvrdio je da će IDS račune polagati biračima koji ih nisu birali da podržavaju HDZ i ostavljaju na snazi katastrofalne odluke koje je HDZ u zadnjih nekoliko godina donio.

Grbin nije odgovorio na pitanje hoće li se ponovno sastati s Domovinskim pokretom, no naglasio je da Domovinski pokret ali i IDS znaju sve te se o tome moraju izjasniti.

"Ako idemo u tom smjeru bitno je da se to dogodi što prije kako bi mogli bez vlade promijeniti odluku o Turudiću", kazao je Grbin novinarima na proslavi Međunarodnog praznika rada u Puli.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

Poručio je da će svaka stranka biračima morati objasniti jesu li njihove poruke prije izbora bile samo folklor ili su to stvarno tako mislili.

Svjestan je, međutim, kako "nema realnosti da se stvori vlada u kojoj će sjediti SDP, Domovinski pokret i Možemo.

"To nije realno, ali konstituiranje sabora koji bi mogao promijeniti neke katastrofalne odluke koju su zadnjih godina donesene i popraviti Hrvatsku je ipak moguće", zaključio je predsjednik SDP-a.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju"

"Ili ćemo sastaviti antikorupcijsku većinu u Saboru i početi mijenjati zemlju, pa onda ako treba ići na nove izbore, nadam se po pravednijim pravilima nego do sada, ili će se HDZ- u omogućiti da i dalje krade", poručio je Grbin.

Dodao je kako predsjednik Zoran Milanović u ovom trenutku ne sudjeluje ni u kakvim postupcima koji su vezani u sastavljanje saborske većine jer uostalom to nije njegov posao.

Za položaj radnika u Hrvatskoj rekao je da je sve samo ne dobar te upozorio na posebno loš položaj platformskih radnika zbog "katastrofalnog" Zakona o radu koja je izglasala HDZ-ova većina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene