Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Branitelj i katolik"

Stariji muškarac priveden zbog "ozbiljnih prijetnji smrću" biskupu Košiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
69-godišnji muškarac na području Vodica uhićen zbog "kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić".

Zbog "ozbiljnih prijetnji smrću" sisačkom biskupu Vladi Košiću na području Vodica priveden je jedan muškarac.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"Osoba je predana sisačkoj policiji zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljne prijetnje koje je policiji podnio sisački biskup Vlado Košić", kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Iz policijske uprave sisačko-moslavačke potvrđeno nam je kako je 69-godišnji muškarac na području Vodica uhićen zbog "kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić".

Informaciju je na svojim internetskim stranicama potvrdilo i Ministarstvo unutarnjih poslova navodeći kako je riječ o "ozbiljnim prijetnjama smrću".

Portal Sibenik.in javlja kako je riječ o Iliji Komšiću, inače članu SDP-a koji je sisačkoj policiji predan nakon što je lociran u Tisnom.

"Branitelj i katolik"

Njegova supruga zabrinuta je zbog mogućnosti da se protiv tako starog i bolesnog čovjeka odredi istražni zatvor u Sisku.

"Moj suprug je hrvatski branitelj, zajedno sa sinom je branio ovu zemlju. Je li moguće da ga privode zbog biskupa. Muž mi je vjernik, katolik, i kazao je da nije normalno da jedan biskup tako govori. Jako je bolestan te nema kod sebe tablete koje mora svakodnevno piti. Priveli su ga kao zadnjeg kriminalca, a zašto? Pa ovako nije bilo ni u Jugoslaviji, tamo se barem znalo što se smije, a što ne reći ", kazala je u razgovoru za Sibenik.in njegova supruga.

Podsjetimo, biskup Košić nedavno je podignuo veliku buru zbog svog otvorenog pisma premijeru Plenkoviću u kojem kritizira suradnju HDZ-a i HNS-a.

U zatvor zbog objava na društvenim mrežama

Zbog prijetnji premijeru Plenkoviću na Facebooku, nedavno je uhićen 21-godišnji mladić. Mladić je u u travnju putem Facebooka zaprijetio premijeru, a uhićen je kada je prošli tjedan došao u Hrvatsku iz Austrije. Određeno mu je petnaest dana istražnog zatvora.

Hrvatski ratni invalid i dragovoljac Domovinskog rata je pak završio na obavijesnom razgovoru jer je na Facebooku dijelio objave drugih korisnika koje su se odnosile na premijera Andreja Plenkovića, no policija je zaključila da se ipak ne radi o ozbiljnoj prijetnji.

U istražnom zatvoru prije nekoliko dana završio je i muškarac čiju je objavu na Facebooku policija shvatila kao poziv na mržnju i nasilje prema troje saborskih zastupnika - Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Ivi Stieru.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene