Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRANILI JOJ KONTAKT S OBITELJI

Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojac držao 89-godišnjakinju zatvorenu u stanu, krivotvorili su njeno zdravstveno stanje, branili joj kontakt s obitelji i oštetili je za oko 30.800 kuna.

Zagrebački policijski službenici dovršili su istragu nad 58-godišnjakinjom, 64-godišnjakom i 38-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela.

Naime, od srpnja do kraja studenog 2020. su zajedničkim dogovorom držali 89-godišnjakinju protivno njezinoj volji zaključanu u stanu i onemogućavali su joj kontakt s bližnjima.

Iskoristili su žrtvinu starosnu dob i zdravstveno stanje govoreći joj lažne informacije da će brinuti o njoj te im je starica ustupila punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima na njenom bankovnom računu, te je utvrđeno da šteta iznosi oko 30.800 kuna.

Tada su, bez žrtvinog znanja, pribavili kartice i kupovali razne proizvode i podizali novčana sredstva s njenih bankovnih računa koje su koristili u vlastite svrhe.

Pročitajte i ovo Plenković u Kokorićima Premijer kritizirao najave Plenković: "Ne znam kako Istra misli otvoriti terase kafića", Kozlevac: "Pa mi možemo tražiti..."

Pročitajte i ovo Milan Bandić "Prohodao" koronu? "Neće korona na junaka, znate kolika su mi antitijela": Pitali smo Bandića je li se i on cijepio preko reda

Sumnja se da je 64-godišnjak starici lažno predočio činjenicu da će joj isplatiti novčani iznos za kupnju njezinog stana na području Medveščaka, a potom je s njom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz za sada neutvrđenog razloga, prijenos vlasništva na nekretnini, do danas nije realizirao.

''Temeljem krivotvorenih isprava, osumnjičena 38-godišnjakinja kao zdravstvena djelatnica, svjesno sačinjava krivotvorenu medicinsku dokumentaciju i konstatira lažnu dijagnozu oštećene, a što ovjerava svojim pečatom i potpisom, iako od lažno dijagnosticirane bolesti 89-godišnjakinja nikada nije bolovala niti je 38-godišnjakinja nad njom obavila liječnički pregled'', izvijestili su iz PU zagrebačke.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 5 Hrvatska iz minute u minutu Danas 274 nova slučaja, preminulo 18 osoba: Istarski stožer otkrio kad planiraju otvoriti terase kafića i restorana

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić: Pada fasada u Zagrebu - 1 Sramota u metropoli U samo nekoliko minuta u Ilici se odronili dijelovi s čak dvije zgrade: "Srećom, nije bilo ozlijeđenih. Pa sve je bilo puno ljudi..."

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene