Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan izlov nije moguć

Život u strahu: Divlje svinje jurišaju po zagrebačkoj četvrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadležni iz Grada Markuševčanima utješno poručuju - na Medvednici divlja svinja još nije nikoga napala, ni ozlijedila.

Stanovnicima zagrebačke četvrti Markuševec proljetnu idilu kvare - divlje svinje! Dolaze im, kažu, u vrtove, uništavaju voće i povrće, čak i automobile. Gradske vlasti poručuju im da dvorišta zaštite krpama namočenim u otrovnu tvar, jer zbog strogih pravila, pojačan izlov ovih zvijeri nije moguć.

Mnogi su se Markuševčani našli su oči u oči s divljom svinjom. U vrtove mještana dolaze u potrazi za hranom.

Lovci na Markuševcu smiju izloviti tek 12 divljih svinja na godinu, jer okolne šume spadaju pod Park prirode Medvednica. Gradske vlasti stanovnicima poručuju da se zaštite krpama namočenim u tekućinu koja će ih otjerati.

Pročitajte i ovo Screenshot Uz maksimirsku šumu VIDEO Dio Zagreba guši se u smradu, djeca ne izlaze van, građani zabrinuti: "Ne znamo ni što je zapravo tamo" Obnova u Markuševcu - 1 Gotovo četiri godine kasnije Obnova nakon potresa ni blizu kraja, ministar se opravdava: "Ja razumijem nezadovoljstvo naših ljudi..."

Radiokativni veprovi okupirali šume: Svaki treći zaražen!

'To su ljudi koji žive u kancelarijama i ne žive tu gdje mi živimo. Ja bih htio da taj jedan živi ovdje jednu noć, pa da se sretne ujutro kad ide na posao s krdom divljih svinja, i da si razbije auto još', kaže Željko Hrastinski, vijećnik u gradskoj četvrti Podsljeme.

Ako nekoga divlja svinja i napadne, on je ne smije ustrijeliti, jer zakonom to nije dopušteno na udaljenosti manjoj od 300 metara od stambenog objekta. Iz gradskog Ureda za poljoprivredu Markuševčanima utješno poručuju - na Medvednici divlja svinja još nije nikoga napala, ni ozlijedila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene