Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno buđenje

Stanovnici Podsuseda još u šoku: 'Kuća mi se zatresla, to je bio užas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Dnevnika Nove TV izašla je na teren te popričala sa stanovnicima Podsuseda koji su noćas doživjeli vrlo neugodno buđenje.

Jutros nešto prije 4 sata snažna eksplozija odjeknula je zagrebačkim naseljem Podsused. Teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin naletio je na još neutvrđenu napravu pri čemu je došlo do snažne detonacije. U incidentu je nastala materijalna šteta na lokomotivi, ali i na obližnjim kućama, no na sreću nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura

Stanovnici Podsuseda još uvijek su u šoku. ' Sva sam se prestrašila, to je bio tako jak udarac. Ležala sam na krevetu i zatresla mi se kuća. To je bio užas', rekla je jedna svjedokinja.

'Između 3 i 4 ujutro čuli smo snažnu detonaciju koja nas je i probudila. Što se dogodilo ne znamo, ali očito je nekome od nekud došla poruka, a nadam se da ćemo otkriti kome, zašto i od koga. Nije lijepo, tu su i djeca, škola, dosta je prometno i frekventno. Nije ugodno', rekao je jedan od susjeda koji je čuo eksploziju.

>> Više od stotinu policajaca utvrđuje što je izazvalo eksploziju na pruzi

Druga je pak susjeda isprva pomislila da je plin eksplodirao te da na ovako nešto nije ni pomislila. 'Jako je puklo, jako sam se prestrašila', rekla je.

Jedna je svjedokinja novinarima ispričala kako ju je probudila eksplozija, a da nakon toga nije čula nikakve zvukove ili trčanje. Učinilo joj se, kaže, da je bomba odjeknula iz obližnjeg pothodnika. Dodala je kako se zna dogoditi preko noći da netko baci petardu pa joj zbog toga ništa nije bilo sumnjivo.

Jednoj je ženi pak u dvoriište doletio i kamen s pruge što svjedoči o jačini detonacije. 'Još uvijek sam u šoku, sva se tresem', rekla je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene