Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija na pruzi

Policija i forenzičari se povukli, još se ne zna što je uzrokovalo eksploziju na pruzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na željezničkoj pruzi kod Podsuseda pod vlakom je sinoć eksplodirala još neutvrđena naprava. Nakon očevida koji je potrajao do kasnoposlijepodnevnih sati, ekipe su se povukle s terena.

Policija je provela očevid u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, a na terenu su i pirotehničari te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb kako bi se utvrdile okolnosti te intenzitet eksplozije. Na terenu su bili deseci forenzičara, no policija za sada ne želi izlaziti ni s kakvim informacijama o uzroku eksplozije. Nešto prije 17 sati ekipe su se povukle s terena, a promet, uključujući i ZET-ov javni prijevoz, je normaliziran.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Očevid na mjestu eksplozije u zagrebačkom Rudešu - 3 oštećeni auto i pročelje zgrade Još jedna eksplozija u zagrebačkom Rudešu: Policija otkrila o čemu se radi

Stručnjaci smatraju da je prava sreća da se radilo o teretnom, teškom vlaku, a ne znatno lakšem putničkom, kojeg bi eksplozija možda izbacila iz tračnica, što bi dovelo do teške nesreće.

Podsjetimo, sinoć oko 03:50 sati kod željezničke postaje Podsused odjeknula je eksplozija na pruzi. Prve informacije iz PU Zagrebačke bile su da je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin naletio je na zasad neutvrđenu eksplozivnu napravu koja je pri udarcu vlaka detonirala. Ozljeđenih nema, a materijalna šteta je zabilježena na vlaku te na nekoliko kuća i u blizini mjesta eksplozije.

>> Stanovnici Podsuseda još u šoku: 'Kuća mi se zatresla, to je bio užas'

Za sada još nije poznato što je uzrokovalo "eksplozivnu reakciju"  na pruzi kod željezničke postaje Podsused, a policija i pirotehničari još uvijek obavljaju očevid, izjavio je na mjestu nesreće načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

>> Zagreb: U restoranu eksplodirala plinska boca, poginula jedna osoba

Zaustavljen je bio promet Alejom Bologne između cementare i do Ulice Susedgradski Vidikovec te je u popodnevnim satima opet uspostavljen. Promet se za to vrijeme odvijao obilaznim pravcima i to na način da se u smjeru istoka promet preusmjeravao u Aleju Seljačke bune preko Podsusedskog trga i Podsusedskom alejom do Ulice Susedgradski Vidikovec gdje se ponovno uključivao na Aleju grada Bologne. U smjeru zapada promet se preusmjeravao u Ulicu Susedgradski Vidikovec preko Podsusedske aleje i Podsusedskog trga u Aleju Seljačke bune gdje se ponovno uključivao na Aleju grada Bologne.

Putnici koji su putovali međunarodnim vlakovima broj 212 i 158, prevozili su se autobusima i elektromotornim vlakovima do kolodvora Dobova, odakle su nastavljali vožnju vlakom Slovenskih željeznica prema prema Villachu odnosno Beču.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene