452178
452178
452178
452178
452178

Stanovi za oboljelu djecu u lošem stanju

  • , 02.10.2016., 20:06
  • Autor:
  • komentara

Svake godine u Hrvatskoj više od 150 djece oboli od malignih bolesti. Mnogi od njih sa svojim obiteljima dolaze u Zagreb iz raznih krajeva Hrvatske kako bi se liječili, što si mnogi ne mogu priuštiti.

 
 
 
 
Stanovi za obitelji oboljelih od malignih bolesti (Video: Dnevnik Nove TV)
Stanovi za obitelji oboljelih od malignih bolesti (Video: Dnevnik Nove TV)

Tu uskače udruga ''Ljubav na djelu''. Tri svoja stana u središtu Zagreba na korištenje daju obiteljima oboljelih. No, u zidove stare zgrade, u kojoj bi trebala boraviti i djeca čiji imunitet jako slab, uvukla se vlaga, pločice su popucale, a ni prozori se ne mogu dobro zatvoriti.

Marjana Rončević sa suprugom već godinu i pol živi u 30-ak kvadrata. Iz okolice Zadra su došli u Zagreb zbog liječenja kćeri. Lucija se bori se s tumorom nadbubrežne žlijezde. Ima samo devet godina.

U cijeloj situaciji pomogla im je udruga ''Ljubav na djelu''. Ustupila im je jedan od tri stana koje je udruga od grada Zagreba dobila na korištenje.

I nisu jedini. Sva tri stana udruge su puna. Dio namještaja je relativno nov pa ga ne treba mijenjati. No, zgrada je stara, uvukla se vlaga i treba mijenjati od pločica do sanitarnih čvorova.

''OK je da su samo roditelji, ali tu dolaze djeca koja su autoimuna, koja moraju biti u sterilnim uvjetima, potpuno higijenskim'', rekla je Rončević.

Pločice, jedan su od manjih problema koji treba riješiti, veći problem je stolarija koju treba zamijeniti u sva tri stana i koja je stara oko 50 godina, neki prozori se ne mogu ni otvoriti, a kroz njih nastaje i propuh.

''Mi imamo po tri tisuće kuna samo troškova plina'', kaže Lijana Vuletić, voditeljica udruge 'Ljubav na djelu'.

I sve plaća udruga i to od donacija. Pa 90.000 kuna potrebnih za obnovu ne mogu namaknuti. Bolesna djeca moraju biti u sterilnim uvjetima, glavni je to razlog zbog kojeg udruga moli za pomoć.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se