Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Makarska bez vode?

ALARMANTNO NA HVARU Zbog vode turisti odlaze i otkazuju rezervacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnicima Sućuraja prijeti nestanak vode stoga im je načelnik poslao obavijest da vodu troše samo za najnužnije potrebe. Pojedini turisti otkazali su dolazak.

Obavijest načelnika mjesta Sućuraj na Hvaru, Ivana Slavića podijeljena je stanovnicima općine jutros. Načelnik ih upozorava da je situacija alarmantna jer nije riješen problem s opskrbom vode. Nije poznato kako će se situacija dalje odvijati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

'Ne sabotiramo Hvar. Potrošnja vode je iznad očekivane'

'Zbog velikih problema u isporuci vode molimo sve stanovnike Općine Sućuraj, kao i njihove goste, da u narednom razdoblju reduciraju svu potrošnju vode na minimum, odnosno da vodu troše isključivo za najnužnije potrebe. Također, molim da se voda ne upotrebljava za zalijevanje vrtova, pranje automobila i sličnog. Zahvaljujem na razumijevanju i strpljenju', napisao je općinski načelnik Ivan Slavić u obavijesti koju je dostavio stanovnicima Suućuraja. 

Iako je poslijepodne došao još jedan vodonosac na Hvar i do kraja sutrašnjeg dana s vodom ne bi trebalo biti problema, ne zna se što će biti nakon toga.

Jedan par koji turistički boravi na Hvaru s kojim smo razgovarali kažu da oni ostaju, ali da su njihovi prijatelji zbog priča o nestanku vode otišli. S obzirom na to da u vruće ljetne dane na odmoru nije ugodno ostati bez vode, pojedini turisti su čak i otkazali dolazak.

 

Bez vode mogla bi ostati i Makarska?

Gradonačelnik Makarske Tonči Bilić, kaže da bi i stanovnici makarske rivijere također mogli ostati bez vode te stanovnicima poručuje da troše manje vode.

'Ugrožena su mjesta istočnog dijela, od Podgore, Drašnice, jer nema dovoljno vodosprema koje jedino mogu pomoći u izlasku iz ovakvih situacija kada su veće potrošnje vode. Ne možemo kazati da će to biti danas, sutra ili prekosutra, ali ako se nastavi istim tempom trošiti voda vrlo brzo bi mogli i ti dijelovi makarskog primorja u problemu', rekao je Bilić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene