Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanić neće uplaćivati jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Svjetlan Stanić, optužen u slučaju 'Maestro', neće uplaćivati jamčevinu dok Vrhovni sud ne riješi USKOK-ovu žalbu na odluku zagrebačkog Županijskog suda da mu se, uz polog od dva milijuna kuna, dozvoli obrana sa slobode, doznaje se od njegova odvjetnika Ante Nobila.

'Iznos nećemo uplaćivati dok o žalbi ne odluči Vrhovni sud, odnosno dok rješenje o puštanju uz jamčevinu ne postane pravomoćno', izjavio je Nobilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uplaćena dva milijuna jamčevine Maestro: Stanić pušten na uvjetnu slobodu Slika nije dostupna Vrhovni sud Staniću dopustio da se, uz jamčevinu, brani sa slobode

Glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo kazao je da Vrhovni sud u ovom slučaju ne obvezuju nikakvi rokovi, ali da će, pošto je riječ o pritvorskom predmetu, odlučivati najbrže što mogu. 'Na taj smo način postupali i u slučaju prve žalbe', dodao je Tripalo.

Pojasnio je da rokovi u ovom slučaju obvezuju jedino USKOK, koji se na odluku da se Staniću uz jamčevinu omogući obrana sa slobode, može žaliti najkasnije tri dana od trenutka zaprimanja sudskog rješenja.

Stanić je pritvoren u Remetincu od početka prošloga tjedna, kada se predao hrvatskim vlastima koje su za njim tragale 16 mjeseci. 

>> Maestro: Gotovac i Stanić ne osjećaju se krivima, Staniću odobrena jamčevina

>> Slučaj 'Maestro': Vrhovni sud nije prihvatio Stanićevu jamčevinu

>> Slučaj Maestro: Predao se Svjetlan Stanić, poduzetnik iz BiH

Potom je zagrebačkom Županijskom sudu ponudio pola milijuna kuna jamčevine, što je Izvanraspravno vijeće prihvatilo i odlučilo ga pustiti iz pritvora. No, Vrhovni sud je prihvatio žalbu USKOK-a, poništio odluku Izvanraspravnog vijeća i sudu naložio da ponovno odlučuje o predmetu.

Nakon što je povisio iznos jamčevine na dva milijuna kuna zagrebački Županijski sud danas mu je odobrio da se brani sa slobode, no USKOK je na tu odluku ponovno najavio žalbu.

Nobilo je danas ustvrdio da nitko do sada u Hrvatskoj nije ponudio toliki iznos jamčevine te da je strah od njegova ponovnog bijega 'suprotan osnovnoj ljudskoj logici, a kamoli logici poslovnog čovjeka'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene