Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski mediji: Pukanić je strahovao od Sretka Kalinića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karijera Ive Pukanića obilježena je kontroverzama. Upravo je on otkrio brojne afere i na taj se način mnogima zamjerio, i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Sve će to policija uvrstiti na popis mogućih motiva, te zatražiti i pomoć susjednih zemalja.

'Uvijek smo stajali iza onoga što smo pisali. Dakle uvijek smo išli prema tome da napišemo istinu bez obzira koliko ona koštala. A najviše je koštala nas, vrlo često', izjavio je svojedobno Pukanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informacije daje na kapaljku Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava? Slika nije dostupna Karamarko za beogradsku Politiku 'Antimafijaška koalicija Hrvatske i Srbije već ima rezultate'

>> Policija izrađuje fotorobot i traži ubojicu na motoru

>> VIDEO: Rekonstrukcija ubojstva Pukanića i Franjića

>> Ekskluzivno: Snimka s mjesta eksplozije

>> VNS: U borbu protiv kriminala bez izuzetaka

Pukanić je dugi niz godina stvarao brojne neprijatelje, a često je optuživan i za medijski reket. 

Jedna od mogućih teorija Pukanićeve likvidacije govori da su to po narudžbi hrvatske mafije učinili pripadnici zemunskog klana koji su odmah poslije ubojstva prešli u BiH. 

Srbijanski Press prenosi kako je hrvatski MUP došao do informacija da je Sretko Kalinić, glavni likvidator zemunskog klana, početkom ovog tjedna viđen u Hrvatskoj. Srpski mediji izvještavaju kako je Pukanić posljednih dana života strahovao upravo od Kalinića, koji uspješno bježi od policije  već pet godina.

Iako ubojstvo nema Kalinićev potpis, sumnja se da je upravo od dopremio eksploziv i aktivirao ga. Radi se o plastičnom eksplozivu PEP 500 koji je u mafijaškim obračunima u Srbiji koristila JSO.

Prijetnje su Pukaniću stizale sa svih strana zbog pisanja o balkanskoj duhanskoj mafiji na čelu sa Stankom Subotićem Canetom. 

Za umiješanost je optužio mnoge političare, čak i crnogorskog premijera Milu Đukanovića. 

Prije ubojstva Ivane Hodak Nacional je objavio križaljku ljubavno-poslovnih odnosa. Prema toj je križaljci veza Ivane Hodak s Petračevim odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem ugrozila preuzimanje Zagorčevih poslova u Hrvatskoj od strane Sretena Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam. 

Pukanić je mafiju optužio i za posljednji neuspjeli atentat na njega u travnju ove godine. Počinitelj nije pronađen, a Pukaniću je dio medija prigovarao kako je, u jeku obiteljske drame s prisilnom hospitalizacijom supruge Mirjane, sam izrežirao pokušaj ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene