Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Kako je izvedeno ubojstvo Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osnovu snimki očevidaca i analize stručnjaka napravljena je rekonstrukcija bombaškog napada u kojem su poginuli Ivo Pukanić i Niko Franjić.

Prekjučer oko 18:15 Ivo Pukanić i Niko Franjić uputili su se prema parkiranom luksuznom Lexusu.

Pročitajte i ovo Ana Liška, odvjetnica čekaju se arhitekti Opasni park ide u rekonstrukciju: Nakon priče Dnevnika Nove TV, reagirao i gradonačelnik Tomo Medved čestitao Andreju Plenkoviću Čitao čestitku Pogledajte kako je ministar Medved premijeru izmamio osmijeh: "Našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji..."

Dok su prilazili, svaki sa svoje strane, Pukanić je daljinskim upravljačem otvorio automobil. Netom prije nego su on i Franjić htjeli ući u automobil eksplodirala je paklena naprava.

>> Ekskluzivno: Snimka s mjesta eksplozije

Snimke napravljene nekoliko minuta nakon eksplozije analizira policija, a dokaz su stručnjacima gdje je zapravo eksploziv bio postavljen.

'Eksplozivna je naprava postavljena s prednje lijeve strane pored automobila i postavljena je kako bi najefikasnije utjecala na gospodina Pukanića', izjavio je Ivan Magdić, stručnjak za eksplozive.

Riječ je o tzv. usmjerenoj mini velike razorne moći čiji su geleri ubili Pukanića i Franjića. Nagađanja li riječ o američkom eksplozivu marke C4 ili nekoj drugoj izvedenici za tijek istrage nisu presudna.

Napad je sigurno organiziran i izveden profesionalno. Eksploziv je aktiviran na daljinski upravljač.
Postoje dva moguća scenarija; napadač je gledao Pukanića i kada je došao dovoljno blizu bombi aktivirao ju je.

Druga opcija je takozvani svjetlosni napad, koji bi pokrenulo blicanje svjetla, za vrijeme otključavanja automobila, koje je zatim aktiviralo eksploziv.

Izvršitelj sigurno nije bio sam. U ekipi egzekutora, osim stručnjaka za eksploziv, moralo je sudjelovati još nekoliko ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene