Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

PRVI U HRVATSKOJ: Srednjoškolci konstruirali auto na solarnu energiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski srednjoškolci još su jednom pokazali da su sposobni za velike stvari.

Uz pomoć novca iz Europske unije učenici iz pet hrvatskih gradova sami su osmislili i konstruirali električne automobile na solarni pogon. Čiji je najbolji, saznat će se u subotu na utrci u Sisku.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu"

Mladi konstruktori tu ne staju. Želja im je pronaći investitore i biti prvi u Hrvatskoj koji će nastaviti raditi na razvoju ove inovativne tehnologije. ''Ako su puni akumulatori, on može punom brzinom voziti tri sata'', rekao je vozač Filip Topolovec.

>>VIDEO Prvi u Hrvatskoj izgradili automobil na solarni pogon!

''To je stvarno nevjerojatna prilika. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da netko nudi takav projekt'', rekao je voditelj tima Matias Knežević.Takav projekt raditi već u srednjoj školi za mlade inovatore neprocjenjiva je prilika, a za mentora velik ponos.

''Ponosan sam na njih i njihove rezultate, puno su truda uložili'', rekao je profesor i mentor Mirko Mesić. S novim znanjem stižu i nove ideje. No, za to im je potrebna potpora.

''To je problem u Hrvatskoj što nemamo ljudi koji bi nas potaknuli na to i financirali naše projekte'', rekao je Josip Špišić, član tima. Bilo bi šteta da zbog nedostatka investicija ovaj automobil ostane na razini srednjoškolskog projekta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene