Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum

'Srđ je naš' Dubrovčanima: 'Sutra glasujte po svojoj savjesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Inicijative 'Srđ je naš' održali su danas u gruškoj luci konferenciju za novinare i tom prigodom još jednom pozvali Dubrovčane da izađu na sutrašnji referendum o golf resortu na Srđu te glasuju po svojoj savjesti.

Članovima Inicijative priključilo se i 50-ak studenata koji su jutros doputovali iz Zagreba. Član Odbora za referendum Igor Miošić zahvalio je svima koji su doprinijeli da se prikupe potpisi te informiraju građani o referendumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljeno dovoljno potpisa Dubrovčani uspjeli: O golfu na Srđu bit će raspisan referendum! Slika nije dostupna Poslali otvoreno pismo 'Srđ je naš' optužio Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu

Naglasio je i kako dolazak studenata iz Zagreba znači puno više od 50-ak glasova na referendumu, jer je riječ o simboličnoj gesti koja ukazuju da među mladima postoji svijest o važnosti ovoga trenutka.

'Dubrovački referendum prvi je referendum raspisan na inicijativu građana, a svojim odazivom građani mogu pridonijeti da to bude i prvi obvezujući referendum', istaknuo je Miošić.

>> Dubrovčani u nedjelju na referendum za Srđ

Dodao je kako veliki interes za referendum, osim mladih, pokazuju i starije osobe koje se svakodnevnim pozivima raspituju kako ostvariti svoje glasačko pravo.

Referendum o golf parku na Srđu održat će sutra, 28. travnja. Pravo glasa ima 37.952 birača, glasat će se na 59 mjesta, a trošak referenduma je oko 300 tisuća kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene