Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljeno dovoljno potpisa

Dubrovčani uspjeli: O golfu na Srđu bit će raspisan referendum!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo uprave donijelo je odluku kojom se zahtjev skupine birača iz Dubrovnika o raspisivanju referenduma u vezi izgradnje golf-resorta na Srđu ocjenjuje ispravnim.

Potpisnici zahtjeva za raspisivanjem referenduma o projektu golf-resorta na Srđu uspjeli su. Ministarstvo uprave jutros je objavilo kako je prijedlog za raspisivanje referenduma ispravan - skupljen je dovoljan broj potpisa, a pitanje je postavljeno u skladu sa zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebno nešto više od 8.000 U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu Slika nije dostupna Potrebno 8.000 potpisa Golf igralište na Srđu ide na referendum?

>> 'Srđ je naš' optužio Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu

Odluka je poslana dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću i tamošnjem Gradskom vijeću, a pod uvjetom da nitko zbog odluke Ministarstva ne pokrene upravni spor, referendum će biti raspisan najkasnije 30 dana nakon što u Dubrovnik službeno stigne odluka.

Potpise je u prvoj polovici veljače prikupljala građanska inicijativa 'Srđ je naš', a u Ministarstvu je utvrđeno kako je podršku referendumu dalo 22,5 posto od ukupno upisanih birača u Dubrovniku, odnosno njih 9.085.

Referendumsko pitanje glasi: 'Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene