Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključan odaziv

Dubrovčani u nedjelju na referendum za Srđ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju, 28. travnja u Dubrovniku će se održati referendum na kojem će se građani izjasniti jesu li za gradnju igrališta za golf s vilama, hotelima i apartmanima na platou brda Srđ, a za uspjeh je ključan izlazak više od 50 posto dubrovačkih birača.

Odlukom Gradskog vijeća grada Dubrovnika od 6. travnja, građani će se izjašnjavati o referendumskom pitanju "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?".

>> Evo kako bi Dubrovčani mogli glasovati na referendumu o Srđu!

Za uspjeh referenduma ključno je da se na njega odazove više do 50 posto dubrovačkih birača. Ukupno pravo glasa imaju 37.952 birača.

Po riječima predsjednice Povjerenstva za provedbu referenduma, glasovat će se na 59 glasačkih mjesta na kojima će raditi 354 nezaposlena Dubrovčanina, a podaci o odazivu bit će objavljeni u 11 i 16 sati.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih godina izazvala je dosta polemike u gradu Dubrovniku, a Građanska inicijativa Srđ je naš, koja se protivi izgradnji golf parka na Srđu, od 1. do 15. veljače organizirala je prikupljanje potpisa za referendum.

Ukupno je skupljeno 9085 ispravnih potpisa birača koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim, te donijelo odluku o održavanju lokalnog referenduma.

Grad Dubrovnik osigurao je 300 tisuća kuna za provedbu referenduma.(Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali otvoreno pismo 'Srđ je naš' optužio Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu Slika nije dostupna Potrebno nešto više od 8.000 U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene