Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što se čeka?

Cesta do Srđa kao simbol nebrige gradskih vlasti: "Turisti se čude kako ih uskom i opasnom cestom vodimo na vrh brda"

Srđ, brdo poviše Dubrovnika s godinama je postao jedna od najvećih turističkih atrakcija. Posjete ga stotine tisuća turista, a do njega vodi tek jedna mala cesta. Godinama pratimo ovu priču i obećanja o sanaciji ceste, ali ništa se ne miče s mrtve točke. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Srđ posjete stotine tisuća turista, a do njega vodi tek jedna mala cesta. Turisti kažu da se jako teško mimolilaze i da zbog toga mogu uništiti auto.

"Nije dobro, nije dobro", poručuje Michael iz Poljske. "Sretna sam jer ja ne vozim", poručuje Monika iz Poljske. "Jako teško je i doći i sići, kad krenu svi turisti gore, kad krenu taksisti, kada je zalazak sunca", kaže Sandi. 

Rupe na cesti su gotovo na svakom koraku. Ono što je gradonačelnik Franković 2019. godine obećavao je da će se s obnovom krenuti u 2020. godini. 2022. godine cesta je aposultno ista kakva je i bila.

Svime su ogorčeni stanovnici naselja Bosanka jer je za njih put do kuće nekada nemoguć. Kažu 6 godina čekaju realizaciju obećanja.

"Ono što posebno zabrinjava je da sada više ni ne obećavaju da će sagraditi cestu. Ako je interes turista da vide ovo mjesto onda im omogućite da ga posjete kao i Zidine i Lokrum, jer ovo je top atrakcija", poručuje Luko Paskojević, predsjednik Mjesnog odbora Bosanka.

Na Srđ stiže velik broj turista, sama žičara preveze ih oko pola milijuna. Tu su šetači, planinari, sportaši i oni koji vozilima dolaze uživati u svim atrakcijama Srđa.

Pročitajte i ovo Policija traži muškarca Pomogli građani Policija uhitila muškarca koji je pokušao pljačkati trgovinu, a onda otkrili da mu nije prvi put

"Obzirom da pet puta dnevno dovodimo goste, ovdje na zip line, čude se cesti i kako ih opasnom i uskom cestom vodimo na vrh brda. Prema našoj informaciji lokacijska dozvola za cestu bi se mogla izdati sutra", uvjeren je Milo Leoni, suvlasnik turističke agencije. 

Pročitajte i ovo David Beckham Kakva promocija! Beckham objavio hrpu fotki iz Hrvatske, najviše se hvali finim delicijama u kojima uživa sa svojom obitelji!

Cesta očito nije prioritet i za nju nema novca. Iz Grada poručuju - čeka se financijska stabilizacija gradske blagajne kako bi se moglo krenuti u potpunu sanaciju i proširenje postojeće ceste. Rokovi nisu poznati - a Srđ, simbol obrane grada i slobode, ostaje i simbol nebrige gradskih vlasti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene