Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon produženja pritvora

Srbija podnijela zahtjev za izručenjem Purde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je podnijela zahtjev BiH za izručenjem vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

Ovu informaciju je potvrdio zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić. 'Srbija je u potpunosti ispunila dogovor iz Zagreba od proteklog tjedna te je dostavila popis o kojem je tada bilo riječi. Isto tako, čekali smo određeni rok, kako je dogovoreno s hrvatskim Državnim odvjetništvom, da se ono izjasni o Purdinu slučaju', rekao je Vekarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani ogorčeni presudom generalima VIDEO: 'Evo vam hrvatski narode, Bog nas može samo spasiti' Slika nije dostupna 'Odustanite od Vučurevića, kao od Purde' SDS: Hrvatska etničko čišćenje Srba pokušava sakriti montiranjem optužnica

>> Tihomiru Purdi produžen pritvor na zahtjev Srbije

>> Bošnjaković očekuje da Srbija razmotri nove dokaze

Vekarić je izrazio nadu da će pravosudni organi BiH Purdu izručiti Srbiji. Dodao je i kako srbijansko tužiteljstvo sa žaljenjem prihvaća odluku Županijskog državnog odvjetništva iz Osijeka koje nije prihvatilo Purdin predmet.

'Ukoliko bude izručen Srbiji, mi pozivamo sve promatrače da gledaju taj proces koji će se odvijati kod nas. Isto tako jamčimo, kao i do sada, svim osumnjičenima da će imati fer postupak ovdje', istaknuo je Vekarić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene