Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sramota da netko radi tako opasan posao, a ne dobiva plaću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovi saborski zastupnici danas su u prostorijama svoga kluba u Saboru primili pirotehničare iz tvrtke Mungos koji su od njih, kao i ostalih parlamentarnih klubova, zatražili potporu svojim zahtjevima da im se isplate zaostale plaće, a poduzeće preimenuje u državnu agenciju za razminiranje.

SDP-ovci Milanka Opačić, Željko Jovanović i Ante Kotromanović primili su desetak pirotehničara, koji su im se u razgovoru požalili da rade na razminiranju najtežih i najopasnijih područja, onih koje ne žele razminirati komercijalne tvrtke, iako djelatnici tih tvrtki imaju veće plaće od Mungosa.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja

Isticali su kako jedini izlaz vide u preoblikivanju Mungosa u državnu agenciju za razminiranje koja bi jamčila održanje tvrtke i nastavak posla te redovitu isplatu plaća.

Mungosi pozdravljaju odluku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju da se njihovoj tvrtki odobri pozajmica u iznosu od pet milijuna kuna kako bi se radnicima isplatile plaće za svibanj ove godine, ali i upozoravaju da ta pozajmica neće dugoročno riješiti njihov i status poduzeća.

Potpredsjednica Kluba SDP-a Milanka Opačić pozvala ih je da sutra, za kada su najavili prosvjed ispred Ministarstva gospodarstva, s resornim ministrom i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom pokušaju riješiti probleme, "jer od naše (SDP-ove) potpore nećete imati neke koristi".

"S HDZ-ovom većinom ni jedan argument ne prolazi. Sramota je da netko radi ovako težak i opasan posao, a ne dobija plaću. To je protuzakonito, nepošteno i nemoralno", kazala je Opačić.

Mungosima je poručila da se, ne ishode li sutra dogovor oko rješavanja njihova statusa s Ministarstvom gospodarstva, ponovo jave SDP-u koji će, kaže, pokušati pomoći vršenjem političkog pritiska na vlast.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene