Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Romantika 'na studentski'

'Spotted' - ovo je hrvatske studente prikovalo za Facebook!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među hrvatskim studentima zavladala je 'Spottedmanija'! Naime, na Facebooku je osnovano nekoliko grupa, za svako sveučilište ili fakultet, s nazivom primjerice'Spotted: Sveučilište u Splitu'. Mjesto je to gdje mladi anonimno pokušavaju doći do osobe koja im je 'zapela za oko'. Evo kako izgleda romantika 'na studentski'!

'Vidio si nekoga tko ti se sviđa ali ne znaš mu ime? Javi se nama i mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku. :) (Ili pak želiš nasmijati prijatelja lažnom porukom? Može i to, uz smijeh se ispitni rokovi lakše podnose :D)' - ovo piše na Facebook stranici naziva 'Spotted: Sveučilište u Zagrebu' i time je ukratko opisano koja je poanta stranice napravljene po uzoru na slične grupe u svijetu.

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom U planetariju Osim što je Valentinovo, večeras je poseban događaj što se tiče Mjeseca i Jupitera: Astronomom objasnio o čemu se radi Ilustracija Uoči Valentinova Policija upozorava na prijevare na društvenim mrežama: "Ugledan liječnik traži veliku svotu novca, a zatim i romantičan susret.."

Čini se da mladi sada, nakon što ugledaju osobu koja im se sviđa, ne moraju više čekati na onaj 'faktor sreće'. Mogu opisati detalje osobe koju traže, mjesto gdje su je vidjeli i sl., a onda pošalju poruku koja se anonimno objavi. Zapravo, tu je onda potreban taj 'faktor sreće' i da se ta osoba prepozna ili da je u opisu prepozna netko od njezinih prijatelja. I upoznavanje može započeti!

>> Pitamo vas, gdje je nestala romantika?

>> Najgori pokloni za Valentinovo

'Spotted: Sveučilište u Zagrebu' na Facebooku je pokrenuto nedavno, 06. siječnja 2013. Već ima više od 14.000 lajkova i više od 4.000 'talking about this'. A ovako izgleda jedna od poruka: 'Tražim jednog divnog dečka: visok oko 180, prekrasnih smeđih očiju i kose. Čini mi se da ide na geodeziju, da je čak demonstrator jer sam čula da o tome priča, dobro je građen, moguće sportaš, molim javi se'.

A čini se da poneka potraga i uspije: '*Nek nam se javi cura koja je tražila momka iz borongajske menze s crvenim ruksakom! Dečko te želi upoznati! ;)', napisano je na 'Spotted: Sveučilište u Zagrebu'.

>> Ususret Valentinovu: Ljubav na fejsu

No, nije Zagreb jedini koji ima svoj 'Spotted'. Od većih gradova tu su i Sveučilište u Splitu, Osijeku, Zadru i Rijeci. 'Spotted: Sveučilište u Splitu' je pokrenuto 7. veljače ove godine i ima više od 6.000 likeova. I njihova je poruka slična kolegama u Zagrebu: 'Jesi li vidio nekog na faksu, u menzi ili knjižnici?♥♥♥ Ne znaš njezino ili njegovo ime ali ne možeš prestati misliti o toj osobi? Bez brige, javi se nama a mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku.'

A sudeći prema porukama, svatko nekoga traži. Dečki cure, cure dečke i ostale kombinacije. A ima i zafrkancije tako da nije ni čudo da je 'Spottedmanija' zavladala među studentima. I onima koji se tako osjećaju.

'Spotted: Sveučilište u Osijeku' je u samo dva dana od kada je pokrenut, a to je bilo 9. veljače, prikupio više od 3.000 lajkova. Slično je i sa 'Spotted: Sveučilište u Zadru 2013.' i 'Spotted: Sveučilište u Rijeci'. Poruke svugdje identične: 'Jesi li vidio nekog na faksu?♥♥♥ Ne znaš njezino ili njegovo ime ali ne možeš prestati mislliti o toj osobi?
Bez brige, javi se nama a mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku.'

Što kažete na ovu 'romantiku na studentski'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene