Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasne mjere

Splitski vijećnici odobrili dva milijuna kuna za Promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim milijunskog duga, koji će tek doći na naplatu, Promet muku muči i s tekućim poslovanjem pa prvi put u povijesti tvrtke plaća za 772 radnika kasni.

O problemima splitskog Prometa sa slovenskom tvrtkom A-Cosmos koja je dobila nepravomoćnu presuda na Trgovačkom sudu u Splitu po koji bi joj javni gradski prijevoznik trebao platiti 37 milijuna kuna Gradsko vijeće Splita raspravljalo je na zatvorenom dijelu tematske sjednice.

Osim milijunskog duga, koji će tek doći na naplatu, Promet muku muči i s tekućim poslovanjem pa prvi put u povijesti tvrtke plaća za 772 radnika kasni pa su vijećnici u prvom dijelu sjednice, koji je bio otvoren za javnost, jednoglasno odobrili uplatu dva milijuna kuna na račun Prometa pa će plaća biti isplaćena najkasnije u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

U iscrpnoj raspravi koja je trajala gotovo šest sati, uglavnom se raspravljalo o odnosima s ostalim suvlasnicima, susjednim gradovima i općinama, od kojih Muć ima dugovanje veće od milijun kuna, nelojalnoj konkurenciji, a Hrvoje Marušić (HDZ) inzistirao je na povlačenju sredstava iz europskih fondova.

'Baldasar podupire Vladu i SDP, a ne građane pa ne zaslužuje biti gradonačelnik'

O sudskoj tužbi i prestanku plaćanja leasinga za devet autobusa 1993. godine, što bi, postane li presuda pravomoćna, mogla dovesti u stečaj, najmanje se diskutiralo, ali je na prijedlog nezavisne vijećnice Marijane Puljak, u zaključke je uključeno i utvrđivanje odgovornosti ranijih uprava za stanje u Prometu. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene