447917
447917
447917
447917
447917

Splitski SDP-ovci se družili s građanima

  • , 25.08.2016., 16:37
  • Autor:
  • komentara

Boris Lalovac, Branko Grčić i Arsen Bauk te sa članovi splitskog Foruma mladih SDP-a družili sa splitskim građanima gdje je Lalovac s Rive poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika.

 
 
 
 
Boris Lalovac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Boris Lalovac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Boris Lalovac (SDP), nositelj liste Narodne koalicije u X. izbornoj jedinici u četvrtak se sa stranačkim kolegama Brankom Grčićem i Arsenom Baukom te sa članovima splitskog Foruma mladih SDP-a družio s građanima i sa Rive poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika već da mu je jedina želja i nešto što bi mu puno značilo, da postane predsjednik Hajduka.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Rekao je da Hajduk i politiku u potpunosti razdvaja, te potvrdio da neće biti kandidat za gradonačelnika. O tajnom snimanju na prekjučerašnjem sastanku branitelja sa čelnikom SDP- a Zoranom Milanovićem je odgovorio kako tajne snimke nikako nisu dobre i da o tome nema neko posebno mišljenje.

Odgovarajući na pitanja novinara podsjetio je da Hrvatsku sljedeće godine čeka dolazak na naplatu od 27 milijardi kuna.

"Ne bi nas trebala povući predizborna euforija u obećanjima, jer još uvijek javne financije nisu dobre, baš kao ni gospodarski rast jer još uvijek imamo visoki javni dug. Obećanja će vrlo brzo nestati kada se sjedne i pokuša sastaviti proračun. Brine me da ukoliko u rujnu ne budemo mogli sastaviti Vladu i ukoliko pregovori budu dugo trajali, baš kao i ove godine, pitanje je kako će se donijeti proračun za 2017. godinu, a već krajem ove godine investitorima i komisiji se treba pokazati proračun za iduću godinu. Sigurno je da politička nestabilnost može naštetiti javnim financijama", odgovorio je Lalovac.

Arsen Bauk rekao je da Narodna koalicija u X. izbornoj jedinici očekuju više od pet mandata, dodavši da je SDP u Splitu spreman za izbore. Podsjetio je da je SDP-ova koalicija na prošlim izborima osvojila četiri mandata, a sada se nadaju jednom više.

Na pitanje hoće li SDP nakon izbora koalirati sa strankom Pametno, Bauk je rekao da su njihovi prioritetni partneri IDS i zastupnici nacionalnih manjina, te da se suradnja može širiti i dalje.

"U ovom trenutku smo fokusirani na to da ostvarimo što bolji rezultat na izborima, a onda ćemo vidjeti kako će se rasporediti odnosi snaga u Saboru i pokušati složiti većinu koja će biti stabilna i neće biti eksperiment kao do sad", tvrdi Bauk.

Branko Grčić je izjavio kako je dok je bio potpredsjednik Vlade radio ozbiljan posao u kojem su uspjeli Hrvatsku izvući iz recesije koja je predugo trajala, te da mu je motiv nastaviti tim putem. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se