Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže da na snazi ostanu važeći

Split: Liječnici koncesionari ne žele nove ugovore o zakupu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski liječnici koncesionari traže da na snazi ostanu važeći ugovori o zakupu, te odbijaju s Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije potpisati nove ponuđene ugovore, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Liječnica Vikica Krolo izvijestila je novinare da su donijeli takav zaključak smatrajući da će svaki novi ugovor o zakupu za njih biti nepovoljniji. Po dosadašnjem ugovoru o zakupu, svaki liječnik plaćao je 1250 kuna.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Novi ugovori ne odgovaraju im iz tri razloga - cijena je uvećana za PDV, rad je ograničen na 40 sati tjedno i propisana obveza ostavljanja opreme nakon prestanka rada. Zato želimo da na snazi ostane važeći ugovor o zakupu, kazala je Krolo.

Ministar zdravlja Siniša Varga donio je odluku da od 1. lipnja najviši iznos za koncesiju ovisi o iznosu za zakup, a splitski liječnici koncesionari predlažu da im iznos koncesijske naknade bude kakav je i privatnicima u njihovom prostoru, a to je 249 kuna bez PDV-a.

Rekla je da, osim dobre volje, nema konkretnog dogovora ni nakon sastanka na kojem su sudjelovali predstavnik Doma zdravlja, liječnici koncesionari i župan Zlatko Ževrnja.

Liječnica Marija Divić izvijestila je kako je 366 liječnika dobilo opomene, te se od njih traži da retrogradno plate zakupninu od lipnja 2011. do lipnja 2014., što po svakome iznosi 54.000 kuna plus zatezne kamate.

"Raspravlja se o tome je li zakupnina doktorima visoka jer su ipak privatnici, a nitko ne govori kako se doktori ucjenjuju, pa im se promijeni prostor gdje rade, daju im se bezuvjetni ugovori u kojima moraju ostaviti svoju opremu koju su kupili na kredite i, što je najgore, ne daju nam pravovaljane račune", upozorila je Divić.

Rekla je da su ih u Županiji saslušali i rekli da moraju za mišljenje pitati Ministarstvo zdravlja. Vjeruje kako će odgovor dobiti vrlo brzo jer nikome ne odgovara sadašnje stanje. "Moramo sjesti i dogovoriti se što je najbolje za obje strane. Na pritiske ne pristajemo", poručila je Divić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene