Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici strahuju od novog urušavanja

Spilja ili sklonište za Njemce iz Drugog svjetskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Split još razmatra kako sanirati rupu koja se otvorila u naselju Manuš. Dok stanari strahuju od novog urušavanja, speleolozi rade nacrte jame i podzemnih hodnika. Stari splitski inženjer uvjeren je da su u Drugom svjetskom ratu Nijemci dolje iskopali sklonište.

Nakon što se prošli tjedan na parkiralištu u Manušu 'otvorila' zemlja, a speleolozi u zemlji otkrili podzemne hodnike ispunjene vodom ne prestaje zanimanje za lokaciju. 

Pročitajte i ovo Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Teška nesreća Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova"

Stanari se potiho boje novog urušavanja, ali ne žele pričati o tome. 

Istodobno se javljaju stari Splićani koji se sjećaju da je nekada davno tu kopana tupina za cement, pa oni koji su se kao djeca uvlačili podzemnim hodnicima...

>> FOTO: Pronađena podzemna spilja i kanali

Dio podzemnih hodnika je cementiran, a dolje je nešto građeno. 85-godišnji Željko Zubak radni je vijek proveo kao inženjer građevinarstva. On je uvjeren da su tijekom Drugog svjetskog rata Njemci na Manušu gradili tajno sklonište.

Speleolozi će sklopiti ugovor sa gradom i napraviti nacrte špilje. Potom će se sa Institutom građevinarstva osmisliti sanacija. Do tada će ulaz u podzemlje Manuša biti čvrsto ograđen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene