Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Somalija: Gusari traže osam milijuna dolara za tri broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski gusari traže otkupninu od ukupno 8,2 milijuna dolara za dva malezijska tankera i jedan japanski teretni brod koje su oteli u Adenskom zaljevu, izjavio je dužnosnik saveza za pomoć brodarima u istočnoj Africi.

Gusari iz Somalije traže 4,7 milijuna dolara za oslobađanje tankera Bunga Melati 5 i Bunga Melati Dua, koji su u vlasništvu malezijskog prijevoznika MISC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 72 dana strepnje Oteti pomorci stigli kućama, ali moraju šutjeti Slika nije dostupna Agencija: Pirati oslobađaju brod Irene, s dvojicom Hrvata

Za brod MV Stela Maris japanskog brodovlasnika, otet 20. srpnja, traži se 3,5 milijuna dolara.

Somalske vlasti smatraju da se ta tri broda nalaze u blizini sela Eyl, gdje gusari drže još najmanje šest brodova. Vjeruje se da otmičari ukupno drže oko 130 članova posade. 

>> MVPEI: Posada "Irene" ima dovoljno hrane i vode; pregovori se nastavljaju

>> U tijeku pregovori sa somalijskim otmičarima

Dvojica otetih hrvatskih pomoraca nalaze se na tankeru Irene japanskog brodovlasnika. Prema posljednjim informacijama koje je MVPEI primio o brodu otetom u Adenskom zaljevu 21. kolovoza, 'nastavljaju se pregovori između otmičara i odvjetničkog tima koji je angažirao brodovlasnik', kako je priopćeno u ponedjeljak.

Iznos otkupnine za Irene još nije objavljen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene