Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 72 dana strepnje

Oteti pomorci stigli kućama, ali moraju šutjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica hrvatskih pomoraca oslobođena su nakon 72 dana provedena u zatočeništvu somalskih gusara. Povratak su sa strepnjom očekivale njihove obitelji.

Vijesti o Jošku Marinoviću više od dva mjeseca iščekivao je cijeli Kaštel Kambelovac. Otac Vinko ne želi puno o svojim problemima. Kamen sa srca ipak je pao. Kako se osjećao, samo on zna. Težina je tolika da ni sad do kraja ne vjeruje u sretan završetak. Ne voli zapitkivanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali"

'To je glupost, mene velika pitanja već i nerviraju. Bolje da ne pričate o tome. Ja još dok njega ne vidim ne mogu ništa reći', kazao nam je Joškov otac Andrija Marinović. Joško ima ženu i djecu. Još jedan dio obitelji Marinović strepio je sve ovo vrijeme. Andrija također voli more i brodove. Za razliku od sina draži su mu ovi manji i kilogram dva ribe. Doživljaje s oceana, sin mu ne prepričava.

'Ne znam hoćemo li što saznati od njega nakon što se vrati. Ne želi pričati o tome.Sve drži u sebi', dodao je Joškov otac. Belgijanci za koje su plovila četvorica hrvatskih pomoraca savjetuju obiteljima da još uvijek ne izlaze u javnost. Iako moraju šutjeti, osim u Kambelovcu, sretni su danas na Korčuli, u Splitu i Brnazama kod Sinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene